Головна Новини Світові ринки ФАО знизила прогноз щодо виробництва зерна у світі на 2 млн тонн

ФАО знизила прогноз щодо виробництва зерна у світі на 2 млн тонн

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) вдруге поспіль переглянула прогноз за обсягом виробництва зернових в світі в 2019 році в бік зниження.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на звіт ФАО, цього місяця прогноз знижений більш ніж на 2 млн тонн, що пов’язано з погіршенням видів на урожай фуражного зерна і частково пшениці. Незважаючи на це, обсяг виробництва зернових у світі, як очікується, перевищить показники 2018 року майже на 47 млн тонн (1,8%).

Прогноз по виробництву фуражного зерна в світі в 2019 році був зменшений на 1,3 млн тонн порівняно з рівнем минулого місяця і становить 1425 млн тонн, що на 1,2% (17,6 млн тонн) вище, ніж в 2018 році. Зниження прогнозу в цьому місяці в основному пояснюється більш низькими видами на врожай ячменю в Австралії внаслідок дефіциту опадів, а також кукурудзи в Мексиці, де встановилася в період активного формування рослин посушлива погода також привела до зниження прогнозів на врожай і збільшення втрат.

Незважаючи на перегляд у бік підвищення прогнозу по виробництву ячменю в Європейському союзі і на Україні, це не дозволило компенсувати те, що сталося зниження.

Перегляди: 0