Кому у світі найбільше смакує українська курятина

16:39 | ПроАгро Груп

За останні 5 років експорт курятини з України до ЄС зріc майже в 5 разів - з 51,8 млн $ у 2014 році до 232 млн $ у 2018 році. В загальній структурі експорту курятини з України частка ЄС становила 46%. Минулого року в товарній структурі експорту найбільшу частку займали: частини тушок свіжі або охолоджені - 60% або 138,4 млн $ та частини тушок морожені - 33% або 77,4 млн $. Основними споживачами української курятини стали: Нідерланди - 110,9 млн $ або 48% від загального експорту курятини до ЄС, Словаччина - 59,9 млн $ або 26%. В трійку лідерів також ввійшла Німеччина - 32,1 млн $ або 14%.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на ucab.ua.

Протягом 10 місяців поточного року загальний експорт курятини з України склав 479,7 млн $, що на 13% або на 54,5 млн $ більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основними споживачами залишаються Нідерланди, куди було поставлено продукції на 88,1 млн $ та Словаччина - 51,9 млн $.

26 листопада Європарламент ратифікував внесення змін до економічної частини Угоди про асоціацію України - ЄС щодо збільшення квот на безмитний експорт м’яса птиці з України до ЄС. Передбачається збільшення квоти на 50 тис. т. Наразі квота становить 18,4 тис. т (на 2019 рік) і до 2021 року має збільшуватися до 20 тис. т (за умовами Угоди). Враховуючи збільшення квоти на 50 тис. т, у наступному році обсяги квоти на безмитний експорт з України до ЄС складатиме 69,2 тис. т. Фінальний об’єм квоти за підсумками 2021 року складатиме 70 тис. т.