Головна Новини Світові ринки Коли українська курятина поїде у Китай

Коли українська курятина поїде у Китай

Відкриття експорту українського м’яса птиці до Китайської Народної Республіки знаходиться на завершальному етапі.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua.

Як нагадує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, проєкт Протоколу інспекційних і карантинно-санітарних вимог до імпорту та експорту м’яса птиці між Україною та КНР було узгоджено наприкінці листопада 2019 року. Це сталося у рамках візиту української делегації до міста Пекін на чолі із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарасом Качкою, представниками Держпродспоживслужби та Головного митного управління КНР.

Наразі Китайською стороною проводиться процедура внутрішнього погодження зазначеного документа та відпрацьовується Сторонами технічне питання подальшого процесу обміну підписаними текстами Протоколу.

За прогнозами міжнародного видання Bloomberg, нестача м’яса у Китаї і відкриття цього ринку для української курятини означатиме неабиякий успіх для українських виробників. Зокрема, це стосується найбільшого виробника і експортера – компанії “Миронівський хлібопродукт”.

Свій ринок для української курятини відкрила також Ефіопія. У 2018 році те ж саме зробили Албанія, Гана, Гонконг, Марокко і Туніс, у 2019 році – Японія та Катар. Всього близько 80 країн закуповують українську курятину.

26 листопада минулого року Європарламент ратифікував зміни в угоду між ЄС і Україною щодо збільшення квоти для безмитного експорту м’яса птиці з України. Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року в 2,5 раза – до 70 тис. тонн на рік – безмитних квот експорту української курятини і переробленого м’яса курки.

Перегляди: 0