Головна Новини Світові ринки Франція заборонила дві діючі речовини пестицидів

Франція заборонила дві діючі речовини пестицидів

Через ризики для бджіл Франція запровадила заборону на пестициди, до складу яких входять флупірадіфурон і сульфоксафлор.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на superagronom.com.

Французьке агентство з охорони здоров’я (ANSES), яке у 2017 році надало дозвіл на продаж цих двох продуктів, прийняло рішення не оскаржувати чинну заборону.

Відповідно до указу, опублікованого 31 грудня 2019 року, два пестициди з аналогічним неонікотиноїдам механізмом були заборонені до продажу в Франції.

Неонікотиноїди, які з’явилися на ринку в дев’яностих роках минулого сторіччя стали широко використовуватись сільгоспвиробниками, завдаючи при цьому суттєвої шкоди комахам-запилювачам.

До цього п’ять неонікотиноїдів (клотіанідін, тіаметоксам, імідаклоприд, тіаклоприд і ацетаміприд) вже були заборонені у Франції восени 2018 року, пізніше Міністерство з екологічного переходу винесло на обговорення проєкт указу про внесення в список заборонених сульфоксафлора і флупірадіфурона.

До того часу, як заборона набула чинності (1 січня 2020 року) продаж двох продуктів на основі сульфоксафлора американського виробника Dow AgroSciences (Corteva) спочатку було призупинено, а потім взагалі заборонено.

Перегляди: 0