Головна Новини Світові ринки Українські та європейські виробники могли б разом виходити на ринки третіх країн

Українські та європейські виробники могли б разом виходити на ринки третіх країн

На Форумі “Європа – Україна”, який відбувся в Жешуві (Польща), голова ради директорів KSG Agro заявив, що вбачає перспективу у спільній експансії українських та європейських виробників на африканські та близькосхідні ринки.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

“Зараз багато говорять, що українські аграрії – конкуренти для Європи. Однак, замість того, щоб конкурувати локально, ми могли б разом виходити на ринки третіх країн”, – вважає він. За словами Сергія Касьянова, KSG Agro активно вивчає можливості для експорту і розширення бізнесу в країни Африки, Середньої Азії та Близького Сходу. “У нас є люди і досвід, у Європи – капітал і технології. Давайте співпрацювати”, – закликав він.

Сергій Касьянов також закликав європейські країни до спільної боротьби проти АЧС, зокрема допомоги з впровадженням в Україні відповідного страхування.

“АЧС – це загальна проблема, вірус не знає державних кордонів. Зараз в Україні справи йдуть так, що, не маючи можливості отримати страхове відшкодування, дрібні фермери приховують випадки зараження, – зазначив Сергій Касьянов. – Вони будь-якими шляхами намагаються збути заражене м’ясо, яке все ж потрапляє в торговельні мережі. Упевнений, що за допомогою європейських колег, зокрема польських, цю проблему можна розв’язати”.

Перегляди: 0