Головна Новини Світові ринки Як пожвавити експорт меду

Як пожвавити експорт меду

На думку співзасновника “Медової біржі” Гаррі Ремферта, Україна може збільшити експорт меду за рахунок великих обсягів монофлорних сортів, роботи над іміджем і виключення попадання на ринки продукції, що містить антибіотики, а також фальсифікату. Він вважає, що необхідно стимулювати збільшення експорту брендованого, розфасованого меду.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

Зараз основні обсяги експорту українського продукту спрямовані на ринок ЄС. Квоти, які виділені на безмитний експорт меду, вибираються блискавично. Незважаючи на те, що в цьому році Євросоюз збільшив розмір квот до 6 тис. т, до 10 січня вони були закриті.

“Ринок ЄС однозначно найбільший і привабливий для експортерів не тільки України, а й Аргентини, Мексики, Китаю та інших. Щорічне підвищення квот на наш мед – це крапля в морі для цього ринку”, – каже експерт. І дуже перспективними ринками збуту називає Саудівську Аравію поряд із Японією, Південною Кореєю, ОАЕ та Ізраїлем.

Він зауважив, що Саудівська Аравія давно відома як цікавий споживач меду з Німеччини, причому величезна частка на весь експортований обсяг припадає на реекспорт саме українського меду.

Перегляди: 0