Головна Новини Світові ринки Соя та соняшник дорожчають

Соя та соняшник дорожчають

Внутрішні ціни на сою стабільно зростають попри падіння на світових ринках. В поточному маркетинговому році валовий збір був нижчий на 23% порівняно з минулим сезоном, зросла внутрішня переробка, зокрема виробництво олії, зберігається високий темп експорту. Як наслідок кінцеві залишки на початок квітня були на 67% нижче порівняно з минулим роком, тому як і в сегменті соняшнику, трейдери і переробники змушені конкурувати за сировину, підвищуючи закупівельні ціни.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на zernotorg.ua.

На думку аналітиків, за підсумками 2019/20 МР виробництво олії соняшникової може досягти рекордної позначки в 6,6-6,7 млн тонн (+2-3% до показника 2018/19 МР), експорт – 6,3-6,4 млн тонн (+3-5%), що змушує переробників конкурувати за сировину, а виробників притримувати залишки, сподіваючись на подальше зростання цін.

Стимулює підвищення цін на соняшник і сезонне зниження залишків в основних країнах – виробниках: Україні, Росії та Аргентині.

Водночас, через низьку ділову активність перед новим сезоном і незначні залишки, ціни на ріпак протягом місяця залишаються без особливих змін, не реагуючи на позитивну динаміку на світових ринках.

Перегляди: 1