Головна Новини Світові ринки Україна відреагувала на можливі обмеження імпорту курятини до ЄС

Україна відреагувала на можливі обмеження імпорту курятини до ЄС

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України відреагувало на пропозицію влади Угорщини обмежити імпорт м’яса птиці в країни Євросоюзу з-за меж блоку.

“У разі обмеження Європейським Союзом імпорту української птиці, українська сторона виходитиме з необхідності захисту національних інтересів та вжиття відповідних кроків, спрямованих на обмеження імпорту м’яса свійської птиці, походженням з держав-членів ЄС”, – заявили в міністерстві.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua, у першому кварталі 2020 року Україна зайняла четверте місце за обсягом експорту курятини до ЄС.

Як інформує meat-inform.com, за даними звіту Єврокомісії за перший квартал 2020 року, країни-члени Євросоюзу помітно скоротили обсяги імпорту м’яса птиці. У січні-березні в ЄС було ввезено 200,6 тис. тонн курятини, що на 18,8% менше, ніж у січні-березні 2019 року.

Наразі п’ятірка найбільших експортерів курятини до країн Євросоюзу виглядає так: Великобританія (63 тис. тонн за перший квартал 2020 року), Бразилія (57,8 тис. тонн), Таїланд (40,79 тис. тонн), Україна (23,46 тис. тонн), Чилі (7,97 тис. тонн). Минулого кварталу Україна займала 3 місце, утім наразі до списку постачальників додалася Великобританія, яка відокремилася від Євросоюзу і стала новим конкурентом України на європейському ринку.

У січні-березні минулого року українські виробники експортували до країн ЄС 31,53 тис. тонн м’яса птиці. Таким чином, у першому кварталі 2020 року обсяги продажів скоротились на 25,6% порівняно з тим же періодом минулого року.

Перегляди: 0