Головна Новини Світові ринки Як зберегти тенденцію до збільшення експорту українського зерна до КНР

Як зберегти тенденцію до збільшення експорту українського зерна до КНР

Як заявила Ірина Душник, виконавчий директор Комітету олійних та зернових культур Європейської Бізнес Асоціації, спрощення подачі документів для проходження фітосанітарних процедур, які необхідні для підготовки експорту ячменю до КНР, є важливим чинником для забезпечення безперебійного експорту ячменю до КНР. У цьому контексті важливо, що Мінекономіки опубліковано проєкт Порядку встановлення ділянок, вільних від шкідливих організмів.

“ПроАгро Груп” з посиланням на eba.com.ua повідомляє, що експорт ячменю з України до КНР здійснюється відповідно до Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю від 5 грудня 2013 року. Цей Протокол вимагає встановлення зон, вільних від шкідливих організмів Tilletia controversa. В Україні Tilletia controversa є нерегульованим шкідливим організмом.

“В останні роки спостерігається стійка тенденція до збільшення експорту зернових з України до КНР. І цей тренд важливо обов′язково зберегти, адже Китай – мільярдний ринок споживання, надзвичайно перспективний, особливо з огляду на приріст населення та цінові тренди”, – каже Ірина Душник.

Перегляди: 0