Головна Новини Світові ринки Україна наростила експорт рослинних олій

Україна наростила експорт рослинних олій

З початку поточного сезону, станом на 1 травня 2020 року Україна на 10% наростила експорт рослинних олій порівняно з відповідним періодом 2018/19 МР, шротів – на 11%.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ukroilprom.org.ua.

Так, за підсумками вересня – квітня 2019/20 МР країни ЄС стали найбільшим імпортером української соняшникової олії з часткою 32,3% від обсягів загального експорту цієї продукції. Серед країн ЄС найбільшими імпортерами стали: Франція – 8,8%, Польща – 7,7% та Іспанія – 6,3%.

Країни ЄС у вересні – квітні 2019/20 МР стали основним імпортером української олії соняшникової рафінованої з часткою 17,3% від обсягів загального експорту цієї продукції з України. США також нарощують імпорт соняшникової рафінованої олії у поточному МР. Втім, найбільшими імпортерами української соняшникової олії залишаються Індія та Китай.

Після відкриття китайського ринку, цей напрямок експорту українського соняшникового шроту став одним з основних – 36,5% від обсягів загального експорту даної продукції з України. Питома вага країн ЄС – 29,2% в обсягах загального експорту цієї продукції. Крім того, за звітний період одним з основних імпортерів українського соняшникового шроту стала також Індія.

Перегляди: 0