Головна Новини Світові ринки Названо українські товари, конкурентоздатні на ринку ЄС

Названо українські товари, конкурентоздатні на ринку ЄС

На європейському ринку українські курятина, мед і олія дійсно конкурентоспроможні. На цьому акцентує Ігор Жовква, заступник керівника Офісу Президента, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на interfax.com.ua.

Він водночас наголошує, що українську продукцію, яка є доволі якісною, не чекають з розпростертими обіймами на європейському ринку. Особливо аграрну продукцію.

“Нам вдається збільшувати певні квоти, реформувати певні частини угоди про асоціацію. Формально-юридичну можливість переглянути квоти Україна матиме з 1 січня 2021 року. Не перший рік порушується тема, що саме Україна має робити для посилення торговельно-економічної дипломатії, допомоги вітчизняному бізнесу за кордоном. Тут не головне, як буде називатись структура, яка буде виконувати це завдання. Головне – чи маємо ми відповідних високоякісних фахівців. Якщо в Україні є відповідні люди в тих чи інших міністерствах, треба їх задіяти, надсилати їх за кордон. Якщо не має таких людей в системі держслужби, треба не боятися запрошувати їх з-поза системи. Але не для того, щоб вони працювали на конкретні компанії чи лобіювали їх, а щоб вони працювали на Україну”, – каже Ігор Жовква.

Перегляди: 0