Головна Новини Світові ринки Чи впливає карантин на капіталізацію українських агрокомпаній

Чи впливає карантин на капіталізацію українських агрокомпаній

Карантинні заходи, пов’язані з поширенням коронавірусу в усьому світі, перестали мати явно виражений вплив на капіталізацію українських публічних агрокомпаній.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

“Раніше ця залежність чітко простежувалася. З 20-21 лютого акції всіх українських компаній, які торгуються за кордоном, почали падати, і ця тенденція тривала до середини березня. До поточного часу окремі компанії відновилися, інші – ні”, – каже керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

За його словами, це залежить не стільки від COVID-19, як від ситуації в самій компанії та становища на ринку, де вона працює. Один із яскравих прикладів – “Астарта”. Компанія дещо поліпшила фінансові показники, продемонструвала значне поліпшення операційного прибутку за перший квартал 2020 р. Зараз вартість її акцій відновилася до лютневого рівня – вони торгуються близько 18 PLN/шт.

Акції “Кернел” торгуються по 41 PLN, хоча в лютому знаходилися на рівні 48 PLN/шт. “Думаю, “Кернел” теж незабаром продемонструє зростання”, – зазначає аналітик.

“Поряд із цим капіталізація “Овостар Юніон” впала і, схоже, поки не має наміру відновлюватися. Акції компанії торгуються на рівні 74 PLN/шт., тоді як лютневий максимум сягав мало не 90 PLN”, – говорить експерт. І додає, що основна причина цього – несприятлива ситуація на яєчному ринку.

Також на колишньому рівні залишаються акції МХП. “Ймовірно, інвесторів засмутило те, що компанія зменшила виплати дивідендів цього року. Після падіння в березні капіталізація так і не відновилася”, – додав керівник аналітичного департаменту Concorde Capital.

Перегляди: 0