Головна Новини Світові ринки ЄС прийняв нову стратегію скорочення викидів метану

ЄС прийняв нову стратегію скорочення викидів метану

Єврокомісія схвалила нову стратегію щодо скорочення викидів парникових газів, приділяючи особливу увагу скороченню викидів метану в рамках Європейського зеленого курсу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroportal.ua.

Стратегія визначає першочергові заходи щодо скорочення викидів метану в Європі і за кордоном. У ньому представлені законодавчі та інші дії в секторах енергетики, сільського господарства та утилізації відходів, на які припадає близько 95% викидів метану. Комісія буде працювати з міжнародними партнерами ЄС і з промисловістю для досягнення скорочення викидів по всьому ланцюжку поставок.

“Щоб стати першим кліматично нейтральним континентом, ЄС повинен буде скоротити викиди усіх парникових газів. Метан – другий за потужністю парниковий газ і важлива причина забруднення повітря. Наша стратегія забезпечує скорочення викидів в усіх секторах, особливо в сільському господарстві, енергетиці та відходах. Це також створює можливості для сільських районів виробляти біогаз з відходів. Супутникова технологія Європейського Союзу дозволить нам уважно відстежувати викиди і підвищити міжнародні стандарти”, – сказав виконавчий віце-президент по Зеленому курсу Франс Тіммерманс.

Одним із пріоритетів нової стратегії є поліпшення вимірювання і звітності за викидами метану. На додаток до заходів на рівні ЄС щодо вдосконалення стандартів вимірювання, перевірки і звітності Комісія буде підтримувати створення міжнародного центру спостереження за викидами метану в партнерстві з Програмою ООН з навколишнього середовища, Коаліцією з питань клімату та чистого повітря і Міжнародним енергетичним агентством. Супутникова програма ЄС Copernicus також поліпшить спостереження і допоможе виявляти глобальні випромінювачі й великі витоки метану.

Перегляди: 3