Головна Новини Світові ринки Китай виростив рекордний урожай часнику

Китай виростив рекордний урожай часнику

Китай завершує збирання часнику. Очікується, що в поточному році на зберігання в КНР закладуть 4,6 млн. тонн овочу, що на 30% перевищує минулорічний обсяг.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agroportal.ua.

Як зазначає ProduceReport, значне зростання виробництва вже спровокувала зниження цін на часник в Китаї. Так, фіолетовий часник високої якості пропонується зараз по $0,64/кг, що вдвічі нижче рівнів минулого року, а поточна середня ціна на білі сорти становить $0,36/кг, що також значно нижче, ніж в аналогічний період 2019 року.

Проте, поки учасники ринку досить оптимістично налаштовані на сезон і очікують, що ціни надалі зміцняться. Китайські експортери також очікують активного попиту з боку закордонних покупців через триваючу пандемію COVID-19 й впевненість багатьох споживачів у тому, що часник сприяє зміцненню імунітету.

Китай є найбільшим експортером часнику в світі, і його частка у світовій торгівлі складає близько 70-80%. Ключові експортні ринки збуту для китайського часнику включають Японію, Південну Корею, Сінгапур, Малайзію, країни Близького Сходу і Європи. У січні-серпні поточного року Китаю вдалося експортувати близько 1,42 млн. тонн часнику, що на 38% перевищило обсяг експорту в аналогічний період 2019 року.

У 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. тонн свіжого часнику, 73% якого надійшло з Китаю.

Перегляди: 2