Головна Новини Світові ринки В Нідерландах росте популярність обіймів з коровами

В Нідерландах росте популярність обіймів з коровами

Обіймання корів – це більш ніж модний тренд і банальне “мі-мі-мі”. Це, виявляється, неймовірно корисно для психічного здоров’я – недарма його популярність зростає в усьому світі.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ВВС News.

Обійміть голландську корову – і ваш душевний стан почне змінюватися, ви відчуєте мир і спокій, кажуть адепти практики. А якщо серйозно, то таке обіймання використовує природні оздоровчі властивості близького і дружнього контакту людини і тварини.

Фізичний контакт з живою істотою, від якої не чекаєш нічого поганого, до якої можна комфортно притулитися, – ось суть того, що відбувається під час обіймів з коровамиУ корів температура тіла трохи вища, ніж у людей, серце б’ється повільніше. І, безумовно, є що обійняти. У комплексі це діє цілюще для нашої психіки і неймовірно заспокійливо.

“Корови взагалі дуже спокійні тварини. Вони не б’ються, не наражаються на неприємності, – пояснює господиня однієї ферми у Нідерландах. – У нас є спеціальні корови для обіймання, поруч з якими ви можете сісти або лягти – як вам подобається”.

Вважають, що “коров’ячі обійми” дають позитивний погляд на життя і знижують стрес, підвищуючи рівень окситоцину в організмі людини. Цей гормон знижує тривогу та викликає задоволення і відчуття спокою поруч з партнером – в цьому випадку з дружньою коровою.

Перегляди: 0