Головна Новини Світові ринки Фермери в Іспанії знищують частину врожаю овочів через обвал цін

Фермери в Іспанії знищують частину врожаю овочів через обвал цін

Іспанські фермери зіткнулися із різким падінням закупівельних цін на овочі, через що знищують частину врожаю, або скоротити пропозицію на ринку.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на FreshPlaza.

Станом на 18 листопада 2020 року огірки продавалися в середньому по 0,16 євро за кг. Фактично, лише за три дні ціна на них впала на 48%. Цукіні подешевшали на 31% і зараз коштують 0,30 євро за кг. Баклажани з початку тижня стали дешевше на 35%, і тепер продаються менш ніж за 0,30 євро. Ціна на прості томати в середньому становить близько 0,14 євро за кг. Поточні ціни на овочі на 15-50% нижчі за ті, що були на цей час торік.

У зв’язку з цим Асоціація організацій виробників фруктів і овочів COEXPHAL-APROA оголосила про вилучення з ринку огірків та іншої плодоовочевої продукції.

“Ми радимо всім нашим членам відмовлятися від 5-10% їх продукції комерційної якості, щоб скоротити поточні поставки”, – сказав президент COEXPHAL Хуан Антоніо Гонсалес.

Асоціація просить владу забезпечити “захист європейських фруктових і овочевих продуктів від неконтрольованого ввезення продуктів з третіх країн з явним порушенням конкурентних положень, а також припинення незаконних дій, таких як експорт овочевої продукції з третіх країн”.

Перегляди: 3