Головна Новини Світові ринки ФАО не знайшла доказів поширення COVID із продуктами харчування

ФАО не знайшла доказів поширення COVID із продуктами харчування

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) не знайшла переконливих доказів поширення коронавірусу з продуктами харчування.

Про це заявив головний економіст ФАО по продовольству і сільському господарству Максімо Тореро Каллен, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на propozitsiya.com.

“Немає серйозних доказів того, що коронавірус поширюється через торгівлю продуктами харчування. Подібні повідомлення “необхідно звести до мінімуму”, – сказав він.

Як зазначає агентство Reuters, представники організації і раніше відзначали, що не розглядають виробництво продуктів харчування в країнах-постачальниках як джерело коронавірусу.

Однак саме з такими звинуваченнями виступив Китай, заявивши, що нібито виявив вірус на упаковці продуктів з 20 країн, включаючи німецьку свинину, бразильську яловичину й індійську рибу.

Слідом за цим Китай почав масове тестування імпортованих харчових продуктів. Країни-імпортери розцінюють таку поведінку як агресивну, а введення тестування називають “необгрунтованим торговим обмеженням”.

Зокрема, про це говорить Міністерство сільського господарства Бразилії. У серпні його представники вирушили в китайське місто Шеньчжень після того, як там виявили сліди коронавірусу на курячих крильцях бразильського виробництва. Влада не змогла надати інформацію про те, що виявили вони активний вірус.

“Останні обмеження Китаю на імпорт харчових продуктів COVID-19 не засновані на наукових даних і загрожують порушити торгівлю”, – підтверджують в USDA.

З ним згодна і Всесвітня організація охорони здоров’я: ні продукти харчування, ні упаковка не є відомими шляхами передачі вірусу.

Перегляди: 0