Головна Новини Світові ринки Перша країна дозволила продаж м’яса, вирощеного у лабораторії

Перша країна дозволила продаж м’яса, вирощеного у лабораторії

Сінгапур став першою країною, яка дозволила продаж м’яса, вирощеного у лабораторії.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Meat-Inform.

Вирощене в лабораторіях м’ясо, що імітує курятину, з’явиться в меню ресторанів Сінгапуру, оскільки уряд дозволив американському стартапу Eat Just продавати свою продукцію на сінгапурському ринку.

Так зване клітинне м’ясо стане інгредієнтом для курячих нагетсів. Ця новина знаменує собою “прорив для світової харчової промисловості”, йдеться у повідомленні компанії-виробника.

“Я впевнений, що наше регуляторне затвердження лабораторного м’яса буде першим у всьому світу”, – сказав Джош Тетрік, співзасновник та генеральний директор Eat Just.

Раніше на ринку висловлювались занепокоєння, що вирощені в лабораторії сорти тваринного білка можуть бути занадто дорогими, але представники Eat Just кажуть, що поточна ціна виробництва дозволяє компанії продавати свою продукцію на рівні з курячими нагетсами, що продаються у дорогих ресторанах.

Інші продукти, включаючи вирощені в лабораторії курячі грудки, найближчим часом будуть представлені на ринку, повідомляють представники Eat Just.

За прогнозами, споживання м’яса до 2050 року зросте на понад 70%, а вирощені в лабораторіях альтернативи відіграватимуть важливу роль у забезпеченні харчової безпечного та надійного постачання їжі, зазначають в Eat Just.

Перегляди: 0