Головна Новини Світові ринки У Кишиневі другий тиждень триває протест молдавських фермерів

У Кишиневі другий тиждень триває протест молдавських фермерів

Другий тиждень у столиці Молдови продовжуються протести фермерів, які вимагають від пільг і компенсацій та виступають проти нових положень бюджетно-податкової політики, повідомляє “ПроАгро Груп”.

Масова акція почалася 16 грудня, коли протестувальники вивели свої трактори до будівлі парламенту і рушили сходами до нього, прориваючи і мнучи кордони поліції. Після зіткнень з правоохоронцями представників фермерів запросили на переговори в парламент, а депутати зібралися на засідання.

В очікуванні рішень від влади фермери збиралися на протест три дні поспіль, після чого висунули ультиматум – або до вівторка, 22 грудня, депутати запропонують конкретні рішення і виконають їх вимоги, або масові протести продовжаться.

Позавчора акція поновилася на площі Великих національних зборів перед будівлею уряду, де зібралося близько 200 осіб – до протестувальників приєдналися транспортники й працівники готельно-ресторанного бізнесу. Віце-спікер парламенту Влад Батринча повідомив, що частину грошей в держбюджеті – близько 800 млн. леїв – збираються перерозподілити на підтримку аграріїв.

Однак цією обіцянкою протестувальників заспокоїти не вдалося. Вони вийшли на проїжджу частину центрального проспекту Кишинева і заблокували рух. А один з фермерів на тракторі пропахав борозну на газоні біля Арки Перемоги.

“Це символічна перша борозна. Ми не здаємося “, – заявили учасники протесту.

Організатори протесту повідомили, що продовжать акцію і сьогодні, 24 грудня, і протестуватимуть доти, поки влада не прислухається до їхніх вимог.

За матеріалами інформаційного агентства NewsMaker.

Перегляди: 0