Как стало известно компании “ПроАгро”, Министерством экономики Украины обнародовало проект Постановления КМУ “О внесении изменений в постановления Кабинета Министров Украины от 24 октября 2002 г. #1569 и от 24 декабря 2003 г. #1989”.
Проектом постановления предлагается внести в Постановления КМУ от 24 декабря 2003 г. #1989 “Вопросы пропуска через государственную границу автомобильных, водных, железнодорожных и воздушных транспортных средств перевозчиков и товаров, которые перемещаются ими” и от 24 октября 2002 г. #1569 “Об утверждении Порядка взыскания единого сбора в пунктах пропуска через государственную границу” изменения в части, которая касается упрощения процедуры перемещения товаров через государственную границу.
Механизмом, который предлагается применить для решения проблемы является:
* трансформирование приложения 2 к постановлению КМУ от 24.10.2002 г. #1569 в четыре приложения, каждый из которых будет регламентировать один вид контроля (санитарный, ветеринарный, фитосанитарный, экологический);
* четкое распределение товаров на такие, которые подлежат соответствующему обязательному или предварительному документальному контролю в пунктах пропуска через государственную границу.
Должностное лицо таможни согласно требованиям Постановления КМУ от 13 апреля 2005 г. #269 на основании представленных документов и согласно вышеупомянутым перечням будет определять виды контроля, которые необходимо осуществить в пункте пропуска, и привлекать к его осуществлению работников соответствующих контрольных служб.
Как следствие, ускорение и упрощение процедуры перемещения товаров через государственную границу в соответствии с международным правом и практикой организации контроля.
Стандартный санитарный приграничный контроль
Перелік товарів, що підлягають стандартному санітарному прикордонному контролю |
|
Код товару |
Опис товару згідно з УКТЗЕД |
0209 00 |
Тільки сало без пісних частин, свинячий жир і жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, солоні або в розсолі, сушені або копчені |
0210 |
М’ясо та їстівні м”ясні субпродукти солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м”яса або м”ясних субпродуктів |
0305 |
Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування |
0306 21 00 00 – 0306 29 90 00 |
Ракоподiбнi з панцирами або без панцирiв, сушенi, солонi або у розсолi; ракоподiбнi у панцирах, варенi у водi або на парi, сушенi, солонi або у розсолi; борошно, порошок та гранули з ракоподiбних, придатнi для харчування |
0307 |
Молюски, відділені або не відділені від черепашок, сушені, солоні або в розсолі; водяні безхребетні, крім ракоподібних та молюсків, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з водяних безхребетних, крім ракоподібних, придатні для харчування |
0402 |
Молоко та вершки, згущені або з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
0403 |
Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао |
0404 |
Молочна сироватка, згущена або незгущена, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин; продукти, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, в іншому місці не зазначені |
0405 |
Масло вершкове та інші жири, вироблені з молока; молочні пасти |
0406 |
Сири всіх видів і кисломолочний сир |
0407 00 |
Тільки яйця птицi в шкаралупi, консервованi або варенi |
0408 |
Тыльки яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, сушені, варені у воді або на парі, формовані, або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
0409 00 00 00 |
Мед натуральний |
0410 00 00 00 |
Їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені |
0504 00 00 00 |
Тільки кишки, сечові міхурі та шлунки тварин, цілі та шматками, крім риб”ячих, солоні або у розсолі, сушені або копчені |
0701 |
Картопля свіжа або охолоджена |
0702 00 00 00 |
Помiдори свіжі або охолоджені |
0703 |
Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені |
0704 |
Капуста головчаста, капуста цвітна, капуста броколі, кольрабі та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені |
0705 |
Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені |
0706 |
Морква, ріпа, столові буряки, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені |
0707 00 |
Огірки, корнішони свіжі або охолоджені |
0708 |
Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або охолоджені |
0709 |
Овочi свiжi або охолодженi |
0710 |
Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені |
0711 |
Овочі, консервовані для тимчасового зберігання (наприклад, діоксидом сірки, у розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію), але в такому вигляді не придатні для безпосереднього використання в їжу |
0712 |
Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки |
0713 |
Овочі бобові сушені, лущені, очищені або неочищені від насіннєвої оболонки, подрібнені або не подрібнені |
0714 |
Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані або у вигляді гранул чи скибок; серцевина сагової пальми |
0801 |
Горіхи кокосові, бразильські, кеш”ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки |
0802 |
Горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки |
0803 00 |
Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені |
0804 |
Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені |
0805 |
Цитрусовi, свiжi або сушенi |
0806 |
Виноград свiжий або сушений |
0807 |
Дині, кавуни і папая, свіжі |
0808 |
Яблука, грушi та айва, свіжі |
0809 |
Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі |
0810 |
Плоди, свiжi |
0811 |
Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
0812 |
Плоди та горіхи, консервовані для тимчасового зберігання (наприклад діоксидом сірки або в розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію), але у такому вигляді не придатні для безпосереднього використання в їжу |
0813 |
Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 – 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи |
0814 00 00 00 |
Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію |
0901 |
Кава смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замінники кави з умістом кави в будь-якій пропорції |
0902 |
Чай, ароматизований чи неароматизований |
0903 00 00 00 |
Мате, або парагвайський чай |
0904 |
Перець роду Piper; стручковий перець роду Capsicum або пахучий перець роду Pimenta, сушені або подрібнені чи мелені |
0905 00 00 00 |
Ванiль |
0906 |
Кориця та квiти коричного дерева |
0907 00 00 00 |
Гвоздика (цiлi плоди, квiтки та квiтконiжки) |
0908 |
Горіх мускатний, маціс і кардамон: |
0909 |
Насіння анісу, бодяну, фенхелю, коріандру, куміну, кмину; ягоди ялівцю |
0910 |
Імбир, шафран, турмерик (куркума), тим”ян, або чебрець; лаврове листя, каррі та інші прянощі |
1001 |
Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин) |
1002 00 00 00 |
Жито |
1003 00 |
Ячмінь |
1004 00 00 00 |
Овес |
1005 |
Кукурудза |
1006 |
Рис |
1007 00 |
Сорго зернове |
1008 |
Гречка, просо та насіння канаркової трави; інші зернові культури |
1101 00 |
Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину) |
1102 |
Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину) |
1103 |
Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур |
1104 |
Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені |
1105 |
Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі |
1106 |
Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08 |
1107 |
Солод, обсмажений або необсмажений |
1108 |
Крохмалі; інулін |
1109 00 00 00 |
Клейковина пшенична суха чи сира |
1201 00 |
Соєві боби, подрібнені або неподрібнені |
1202 |
Арахіс, несмажений або не приготовлений іншим способом, лущений або нелущений, подрібнений або неподрібнений |
1206 00 |
Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене |
1207 |
Насіння та плоди інших олійних культур, подрібнені або неподрібнені |
1208 |
Борошно з насіння чи плодів олійних культур, крім борошна з гірчиці |
1210 |
Шишки хмелю, свіжі або сухі, подрібнені або неподрібнені, розмелені або у вигляді гранул; лупулін |
1212 |
Плоди ріжкового дерева, морські та інші водорості, цукрові буряки та цукрова тростина, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені; кісточки, ядра плодів та інші продукти рослинного походження (включаючи несмажені корені цикорію виду Cichorium intybus sativum), які використовуються в основному для харчових цілей, в іншому місці незазначені |
1301 |
Шелак природний, неочищений; природні камеді, смоли, гумісмоли та живиці (наприклад, бальзами) |
1302 |
Соки і екстракти рослинного походження; пектинові речовини, пектинати і пектати; агар-агар та інші клеї і загусники рослинного походження, видозмінені або невидозмінені |
1404 |
Матеріали рослинного походження, в іншому місці не зазначені |
1507 |
Олія соєва та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1508 |
Олія арахісова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1509 |
Олія оливкова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1510 00 |
Олії та їх фракції, вироблені виключно з маслин або оливок, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу, і суміші цих олій або їх фракцій з оліями або їх фракціями товарної позиції 1509 |
1511 |
Олія пальмова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1512 |
Олії соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1513 |
Олії кокосова (з копри), пальмоядрова або з бабасу та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1514 |
Олії свиріпова, ріпакова або гірчична та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1515 |
Нелеткі жири і олії рослинні (включаючи джоджобову олію) та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
1516 |
Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці |
1517 |
Маргарин; харчові суміші або продукти з тваринних і рослинних жирів, масел та олій або їх фракцій, крім харчових жирів, масел чи олій та їх фракцій товарної позиції 1516 |
1518 00 |
Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі чи в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, крім продуктів товарної позиції 1516; нехарчові суміші або продукти з тваринних або рослинних жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, в іншому місці не зазначені |
1522 00 |
Дегра; залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження |
1601 00 |
Ковбаси та аналогічні вироби з м”яса, м”ясних субпродуктів чи крові; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів |
1602 |
Готові чи консервовані продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові |
1603 00 |
Екстракти та соки з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних |
1604 |
Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб |
1605 |
Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні |
1701 |
Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста цукроза, у твердому стані |
1702 |
Цукри, включаючи хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому стані; сиропи з цукрів без додання ароматичних добавок або барвників; мед штучний, змішаний або не змішаний з натуральним медом; карамелізовані цукор і патока |
1703 |
Патока (меляса), одержана внаслідок вилучення або рафінування цукру |
1704 |
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао |
1801 00 00 00 |
Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені |
1802 00 00 00 |
Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао |
1803 |
Какао-паста, знежирена або незнежирена |
1804 00 00 00 |
Какао-масло, какао-жир |
1805 00 00 |
Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
1806 |
Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао |
1901 |
Екстракти солодові; готові харчові продукти з борошна, крупки, крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401 – 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас. % у перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені |
1902 |
Вироби з тіста без дріжджів, з начинкою (з м”яса чи інших продуктів) або без начинки, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до споживання |
1903 00 00 00 |
Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок, горошин і в інших аналогічних формах |
1904 |
Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад, кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул чи оброблені іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені |
1905 |
Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти |
2001 |
Овочі, плоди та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані з доданням оцту чи оцтової кислоти |
2002 |
Томати, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти |
2003 |
Гриби та трюфелі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти |
2004 |
Овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, морожені, крім продуктів товарної позиції 2006 |
2005 |
Овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, незаморожені, крім продуктів товарної позиції 2006 |
2006 00 |
Овочі, плоди, горіхи, шкірки плодів та інші частини рослин, консервовані з доданням цукру (глазуровані, зацукровані або просочені цукровим сиропом) |
2007 |
Варення, джеми, плодові желе, мармелад, плодові або горіхові пюре, плодові або горіхові пасти, одержані шляхом теплової обробки, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
2008 |
Плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані іншим способом, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин або спирту, в іншому місці не зазначені |
2009 |
Соки з плодів (включаючи виноградне сусло) або соки овочеві, незброджені та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
2101 |
Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю або мате (парагвайського чаю) і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате (парагвайського чаю); смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та концентрати з них |
2102 |
Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки |
2103 |
Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця |
2104 |
Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти |
2105 00 |
Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао |
2106 |
Харчові продукти, в іншому місці не зазначені |
2201 |
Води, включаючи природні або штучні мінеральні, газовані, без додання цукру чи інших підсолоджувальних або ароматизувальних речовин; лід та сніг |
2202 |
Води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматизувальних речовин, інші безалкогольні напої, крім фруктових або овочевих соків товарної позиції 2009 |
2203 00 |
Пиво із солоду (солодове) |
2204 |
Вина виноградні, включаючи вина кріплені; сусло виноградне, крім того, що включено до товарної позиції 2009 |
2205 |
Вермут та інше вино виноградне, з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів |
2206 00 |
Зброджені напої (наприклад, сидр, перрі (грушевий напій), напій медовий); суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, в іншому місці не зазначені |
2207 |
Спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80 об. % або більше; спирт етиловий та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, денатуровані, будь-якої концентрації |
2208 |
Спирт етиловий, неденатурований з концентрацією спирту менш як 80 об. %; спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, лікери та інші напої, що містять спирт |
2209 00 |
Оцет харчовий та його замінники, одержані з оцтової кислоти |
2307 00 |
Винний осад; винний камінь |
2501 00 |
Сіль (включаючи столову і денатуровану) та хлорид натрію чистий, розчинені або не розчинені у воді, або ті, що містять або не містять добавки речовин, які запобігають агломерації чи перешкоджають злипанню частинок (що забезпечують сипкість сухих продуктів і плинність рідких); вода морська |
Ветеринарный приграничный контроль
Перелік товарів, що підлягають ветеринарному контролю у пунктах пропуску через державний кордон в разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України |
|||
Код товару згідно з УКТ ЗЕД |
Опис товару згідно з УКТ ЗЕД |
Підлягає попередньому документальному контролю |
Підлягає ветеринарному прикордонному контролю |
0101 |
Коні, віслюки, мули та лошаки, живі |
– |
+ |
0102 |
Велика рогата худоба, жива |
– |
+ |
0103 |
Свині, живі |
– |
+ |
0104 |
Вівці та кози, живі |
– |
+ |
0105 |
Свійська птиця, тобто кури свійські (Gallus domesticus), качки, гуси, індики та цесарки, живі |
– |
+ |
0106 |
Тварини, живі |
– |
+ |
0201 |
М”ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене |
– |
+ |
0202 |
М”ясо великої рогатої худоби, морожене |
– |
+ |
0203 |
Свинина, свіжа, охолоджена або морожена |
– |
+ |
0204 |
Баранина або козлятина, свіжа, охолоджена або морожена |
– |
+ |
0205 00 |
М”ясо коней, віслюків, мулів або лошаків, свіже, охолоджене або морожене |
– |
+ |
0206 |
Їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, віслюків, мулів або лошаків, свіжі, охолоджені або морожені |
– |
+ |
0207 |
М”ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, зазначеної в товарній позиції 0105, свіжі, охолоджені або морожені |
– |
+ |
0208 |
М”ясо та їстівні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені |
– |
+ |
0209 00 |
Сало без пісних частин, свинячий жир і жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, свіжі або охолоджені, морожені, солоні або в розсолі, сушені або копчені |
– |
+ |
0210 |
М”ясо та їстівні м”ясні субпродукти солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м”яса або м”ясних субпродуктів |
– |
+ |
0301 |
Жива риба |
– |
+ |
0302 |
Риба свіжа або охолоджена, крім рибного філе та іншого м”яса риб товарної позиції 0304 |
– |
+ |
0303 |
Риба морожена, крім рибного філе та іншого м”яса риб товарної позиції 0304 |
– |
+ |
0304 |
Філе рибне та інше м”ясо риб (включаючи фарш), свіже, охолоджене або морожене |
– |
+ |
0305 |
Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування |
– |
+ |
0306 |
Ракоподібні з панцирами або без панцирів, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; ракоподібні в панцирах, варені у воді або на парі, охолоджені або неохолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування |
– |
+ |
0307 |
Молюски, відділені або не відділені від черепашок, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; водяні безхребетні, крім ракоподібних та молюсків, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з водяних безхребетних, крім ракоподібних, придатні для харчування |
– |
+ |
0401 |
Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
– |
+ |
0402 |
Молоко та вершки, згущені або з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
– |
+ |
0403 |
Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао |
– |
+ |
0404 |
Молочна сироватка, згущена або незгущена, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин; продукти, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, в іншому місці не зазначені |
– |
+ |
0405 |
Масло вершкове та інші жири, вироблені з молока; молочні пасти |
– |
+ |
0406 |
Сири всіх видів і кисломолочний сир |
– |
+ |
0407 00 |
Яйця птиці в шкаралупі, свіжі, консервовані або варені |
– |
+ |
0408 |
Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
– |
+ |
0409 00 00 00 |
Мед натуральний |
– |
+ |
0502 |
Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу |
– |
+ |
0503 00 00 00 |
Кінський волос та його відходи, у тому числі у вигляді полотна, з підосновою чи без неї |
– |
+ |
0504 00 00 00 |
Кишки, сечові міхурі та шлунки тварин, цілі та шматками, крім риб”ячих, свіжі, охолоджені, морожені, солоні або у розсолі, сушені або копчені |
– |
+ |
0505 |
Шкурки та інші частини птахів, укриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я (обрізані чи необрізані) і пух, очищені або неочищені, дезінфіковані чи оброблені з метою їх збереження, але які не пройшли подальшої обробки; порошок і відходи пір”я або частин пір”я |
– |
+ |
0506 |
Кістки та роговий стрижень, необроблені, знежирені, які пройшли первинну обробку (але без надання форми), оброблені кислотою або дежелатиновані; порошок та відходи цих продуктів |
– |
+ |
0507 |
Слонова кістка, черепаховий панцир, вус китовий (включаючи бахрому) або інших морських ссавців, роги, роги оленя, копита, нігті, кігті та дзьоби, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми; порошок і відходи цих матеріалів |
– |
+ |
0508 00 00 00 |
Корали та аналогічні матеріали, не оброблені або піддані первинній обробці; черепашки та панцирі молюсків, ракоподібних чи голкошкірих, скелетні пластини каракатиць, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми, їх порошок і відходи |
– |
+ |
0509 00 |
Губки натуральні тваринного походження |
– |
+ |
0510 00 00 00 |
Амбра сіра, струмина боброва, цівета і мускус; шпанські мушки; жовч, у тому числі суха; залози та інші продукти тваринного походження, використовувані для виготовлення фармацевтичних засобів, свіжі, охолоджені, морожені або оброблені іншим способом для тимчасового зберігання |
– |
+ |
0511 |
Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для харчування |
– |
+ |
1213 00 00 00 |
Солома та полова зернових, необроблені, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені, пресовані або у вигляді гранул |
– |
+ |
1214 |
Бруква кормова, буряк кормовий (мангольд), кормові коренеплоди, сіно, люцерна, конюшина, еспарцет, капуста кормова, люпин, вика та аналогічні кормові продукти, гранульовані або негранульовані |
– |
+ |
1403 00 00 00 |
Матеріали рослинного походження (наприклад, сорго віничне, п”ясава, пирій, істль), що використовуються в основному для виробництва мітел або щіток, у в”язках, пучках або навалом |
– |
+ |
1501 00 |
Жир свинячий (включаючи лярд) і жир свійської птиці, крім жиру товарної позиції 0209 або 1503 |
– |
+ |
1502 00 |
Жир великої рогатої худоби, овечий або козячий, крім жиру товарної позиції 1503 00 |
– |
+ |
1503 00 |
Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин, олеомаргарин і тваринне масло, неемульговані, незмішані, не приготовлені іншим чином |
– |
+ |
1504 |
Жири і масла та їх фракції, з риби або морських ссавців, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
– |
+ |
1505 00 |
Вовняний жир (жиропіт) і жирові речовини, отримувані з нього (включаючи ланолін): |
– |
+ |
1506 00 00 00 |
Тваринні жири і масла та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу |
– |
+ |
1516 |
Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці |
– |
+ |
1517 |
Маргарин; харчові суміші або продукти з тваринних і рослинних жирів, масел та олій або їх фракцій, крім харчових жирів, масел чи олій та їх фракцій товарної позиції 1516 |
– |
+ |
1518 00 |
Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі чи в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, крім продуктів товарної позиції 1516; нехарчові суміші або продукти з тваринних або рослинних жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, в іншому місці не зазначені |
– |
+ |
1521 |
Воски рослинні (крім тригліцеридів), віск бджолиний, воски інших комах і спермацет, рафіновані чи нерафіновані, забарвлені чи незабарвлені |
– |
+ |
1601 00 |
Ковбаси та аналогічні вироби з м”яса, м”ясних субпродуктів чи крові; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів |
– |
+ |
1602 |
Готові чи консервовані продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові |
– |
+ |
1603 00 |
Екстракти та соки з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних |
– |
+ |
1604 |
Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб |
– |
+ |
1605 |
Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні |
– |
+ |
2104 |
Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти |
– |
+ |
2105 00 |
Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао |
– |
+ |
2301 |
Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки |
– |
+ |
2302 |
Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані |
– |
+ |
2303 |
Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані |
– |
+ |
2304 00 00 00 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення соєвої олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
– |
+ |
2305 00 00 00 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
– |
+ |
2306 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
– |
+ |
2308 00 |
Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені |
– |
+ |
2309 |
Продукти, що використовуються для годівлі тварин |
– |
+ |
3001 |
Залози та інші органи, призначені для органотерапевтичного використання, висушені, подрібнені або неподрібнені у порошок; екстракти залоз або інших органів чи їх секретів, призначені для органотерапевтичного використання; гепарин та його солі; інші речовини людського або тваринного походження, підготовлені для терапевтичного або профілактичного застосування, не включені до інших товарних позицій |
– |
+ |
3002 |
Кров тварин, приготовлена для терапевтичного, профілактичного або діагностичного застосування; сироватки імунні (антисироватки), інші фракції крові та модифіковані імунологічні продукти, у тому числі одержані із застосуванням біотехнологічних процесів; вакцини, токсини, культури мікроорганізмів (за винятком дріжджів) та аналогічні продукти |
– |
+ |
3004 50 |
Лікарські засоби, що містять вітаміни або інші сполуки товарної позиції 2936 |
– |
+ |
3006 80 00 00 |
Фармацевтичні відходи |
||
3101 00 00 00 |
Добрива тваринного або рослинного походження, у суміші або ні, піддані хімічній обробці або ні; добрива, одержані в результаті змішування або хімічної обробки речовин тваринного або рослинного походження |
– |
+ |
3501 |
Казеїн, казеїнати та інші похідні казеїнів; казеїнові клеї |
– |
+ |
3502 |
Альбуміни (білки) (включаючи концентрати з кількох сироваткових білків із вмістом більш як 80 мас. % сироваткових білків у перерахунку на суху речовину); альбумінати та інші похідні альбумінів |
– |
+ |
3503 00 |
Желатин (включаючи вироблений у формі квадратних або прямокутних листків, з поверхневою обробкою або без обробки, забарвлений або незабарвлений) та його похідні; риб”ячий клей; інші клеї тваринного походження, за винятком казеїнових клеїв товарної позиції 3501 |
– |
+ |
3504 00 00 00 |
Пептони та їх похідні; інші білкові речовини та їх похідні, не включені до інших товарних позицій; порошок із шкіри, хромований або нехромований |
– |
+ |
4101 |
Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок |
– |
+ |
4102 |
Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи |
– |
+ |
4103 |
Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи |
– |
+ |
4105 |
Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур овець чи шкурок ягнят, без вовняного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки |
– |
+ |
4112 00 00 00 |
Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур овець або шкурок ягнят, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри -товарної позиції 4114 |
– |
+ |
4113 10 00 00 |
Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур кіз або козенят, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114 |
– |
+ |
4206 21 |
Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур кіз або козенят, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки, у вологому стані (включаючи хромований напівфабрикат) |
– |
+ |
4106 22 |
Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур кіз або козенят, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки, у сухому стані (краст) |
– |
+ |
4206 |
Вироби з кишок тварин (крім кетгуту з натурального шовку), синюги, міхурів або сухожиль |
– |
+ |
4301 |
Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутряних виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103 |
– |
+ |
5101 |
Вовна, не піддана кардо- або гребенечесанню |
– |
+ |
5102 |
Волос тварин, тонкий чи грубий, не підданий кардо- або гребенечесанню |
– |
+ |
6701 00 00 00 |
Шкурки та інші частини птахів, вкриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я, пух та вироби з цих матеріалів (крім виробів товарної позиції 0505 та оброблених стовбурів і стрижнів пір”я) |
– |
+ |
Фитосанитарный приграничный контроль
Перелік товарів, що підлягають фітосанітарному контролю у пунктах пропуску через державний кордон в разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України |
|||
Код товару згідно з УКТЗЕД |
Опис товару згідно з УКТЗЕД |
Підлягає попередньому документальному контролю |
Підлягає стандартному фітосанітарному прикордонному контролю |
0305 |
Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування |
+ |
– |
0408 |
Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
+ |
– |
0601 |
Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою, у стані вегетації або цвітіння; саджанці, рослини та корені цикорію, крім коренів товарної позиції 1212 |
– |
+ |
0602 |
Живі рослини (включаючи їх коріння), живці та підщепи; міцелій грибів |
– |
+ |
0701 |
Картопля свіжа або охолоджена |
– |
+ |
0702 00 00 00 |
Помідори свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0703 |
Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0704 |
Капуста головчаста, капуста цвітна, капуста броколі, кольрабі та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0705 |
Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0706 |
Морква, ріпа, столові буряки, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0707 00 |
Огірки, корнішони свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0708 |
Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0709 |
Овочі свіжі або охолоджені |
– |
+ |
0710 |
Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені |
+ |
– |
0712 |
Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки |
– |
+ |
0713 |
Овочі бобові сушені, лущені, очищені або неочищені від насіннєвої оболонки, подрібнені або не подрібнені |
– |
+ |
0714 |
Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані або у вигляді гранул чи скибок; серцевина сагової пальми |
– |
+ |
0801 |
Горіхи кокосові, бразильські, кеш”ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки |
– |
+ |
0802 |
Горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки |
– |
+ |
0803 00 |
Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені |
– |
+ |
0804 |
Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені |
– |
+ |
0805 |
Цитрусові, свіжі або сушені |
– |
+ |
0806 |
Виноград свіжий або сушений |
– |
+ |
0807 |
Дині, кавуни і папая, свіжі |
– |
+ |
0808 |
Яблука, груші та айва, свіжі |
– |
+ |
0809 |
Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі |
– |
+ |
0810 |
Плоди, свіжі |
– |
+ |
0811 |
Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
+ |
– |
0813 |
Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 – 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи |
– |
+ |
0814 00 00 00 |
Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію |
– |
+ |
0901 |
Кава смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замінники кави з умістом кави в будь-якій пропорції |
– |
+ |
0902 |
Чай ароматизований чи неароматизований |
– |
+ |
0903 00 00 00 |
Мате, або парагвайський чай |
– |
+ |
0904 |
Перець роду Piper; стручковий перець роду Capsicum або пахучий перець роду Pimenta, сушені або подрібнені чи мелені |
– |
+ |
0905 00 00 00 |
Ваніль |
+ |
– |
0906 |
Кориця та квіти коричного дерева |
– |
+ |
0907 00 00 00 |
Гвоздика (цілі плоди, квітки та квітконіжки) |
– |
+ |
0908 |
Горіх мускатний, маціс і кардамон |
– |
+ |
0909 |
Насіння анісу, бодяну, фенхелю, коріандру, куміну, кмину; ягоди ялівцю |
– |
+ |
0910 |
Імбир, шафран, турмерик (куркума), тим”ян, або чебрець; лаврове листя, каррі та інші прянощі |
– |
+ |
1001 |
Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин) |
– |
+ |
1002 00 00 00 |
Жито |
– |
+ |
1003 00 |
Ячмінь |
– |
+ |
1004 00 00 00 |
Овес |
– |
+ |
1005 |
Кукурудза |
– |
+ |
1006 |
Рис |
– |
+ |
1007 00 |
Сорго зернове |
– |
+ |
1008 |
Гречка, просо та насіння канаркової трави; інші зернові культури |
– |
+ |
1101 00 |
Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину): |
– |
+ |
1102 |
Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину) |
– |
+ |
1103 |
Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур |
– |
+ |
1104 |
Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені |
– |
+ |
1105 |
Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі |
– |
+ |
1106 |
Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08 |
– |
+ |
1107 |
Солод, обсмажений або необсмажений |
– |
+ |
1108 |
Крохмаль; інулін |
+ |
– |
1109 00 00 00 |
Клейковина пшенична суха чи сира |
+ |
– |
1201 00 |
Соєві боби, подрібнені або неподрібнені |
– |
+ |
1202 |
Арахіс, несмажений або не приготовлений іншим способом, лущений або нелущений, подрібнений або неподрібнений |
– |
+ |
1203 00 00 00 |
Копра |
– |
+ |
1204 00 |
Насіння льону, подрібнене або неподрібнене |
– |
+ |
1205 |
Насіння свиріпи або ріпаку, подрібнене або неподрібнене |
– |
+ |
1206 00 |
Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене |
– |
+ |
1207 |
Насіння та плоди інших олійних культур, подрібнені або неподрібнені |
– |
+ |
1208 |
Борошно з насіння чи плодів олійних культур, крім борошна з гірчиці |
– |
+ |
1209 |
Насіння, плоди та спори для сівби |
– |
+ |
1210 |
Шишки хмелю, свіжі або сухі, подрібнені або неподрібнені, розмелені або у вигляді гранул; лупулін |
– |
+ |
1211 |
Рослини, частини рослин, насіння та плоди, які використовуються в основному у парфумерії, медицині або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свіжі або сушені, порізані або непорізані, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені |
– |
+ |
1212 |
Плоди ріжкового дерева, морські та інші водорості, цукрові буряки та цукрова тростина, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені; кісточки, ядра плодів та інші продукти рослинного походження (включаючи несмажені корені цикорію виду Cichorium intybus sativum), які використовуються в основному для харчових цілей, в іншому місці незазначені |
– |
+ |
1213 00 00 00 |
Солома та полова зернових, необроблені, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені, пресовані або у вигляді гранул |
– |
+ |
1214 |
Бруква кормова, буряк кормовий (мангольд), кормові коренеплоди, сіно, люцерна, конюшина, еспарцет, капуста кормова, люпин, вика та аналогічні кормові продукти, гранульовані або негранульовані |
– |
+ |
1401 |
Матеріали рослинного походження (наприклад, бамбук, індійська тростина, або ротанг, тростина, очерет, лоза, рафія, очищена, вибілена або пофарбована солома злаків, липова кора), що використовуються в основному для плетіння |
– |
+ |
1402 00 00 00 |
Матеріали рослинного походження (наприклад, капок, рослинні волокна, морська трава), що використовуються в основному для набивання або м”якої прокладки, у тому числі у вигляді пластів з підосновою чи без неї |
+ |
– |
1403 00 00 00 |
Матеріали рослинного походження (наприклад, сорго віничне, п”ясава, пирій, істль), що використовуються в основному для виробництва мітел або щіток, у в”язках, пучках або навалом |
– |
+ |
1404 |
Матеріали рослинного походження, в іншому місці не зазначен |
– |
+ |
1701 |
Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста цукроза, у твердому стані |
+ |
– |
1704 |
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао |
+ |
– |
1801 00 00 00 |
Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені |
– |
+ |
1802 00 00 00 |
Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао |
– |
+ |
1805 00 00 |
Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
+ |
– |
1806 |
Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао |
+ |
– |
1901 |
Екстракти солодові; готові харчові продукти з борошна, крупки, крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401 – 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас. % у перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені |
+ |
– |
1902 |
Вироби з тіста без дріжджів, з начинкою (з м”яса чи інших продуктів) або без начинки, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до споживання |
+ |
– |
1903 00 00 00 |
Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок, горошин і в інших аналогічних формах |
+ |
– |
1904 |
Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад, кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул чи оброблені іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені |
+ |
– |
1905 |
Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти |
+ |
– |
2101 |
Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю або мате (парагвайського чаю) і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате (парагвайського чаю); смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та концентрати з них |
+ |
– |
2102 |
Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки |
+ |
– |
2103 |
Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця |
+ |
– |
2104 |
Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти |
+ |
– |
2301 |
Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки |
+ |
– |
2302 |
Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані |
– |
+ |
2303 |
Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані: |
+ |
– |
2305 00 00 00 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
+ |
– |
2306 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані: |
+ |
– |
2308 |
Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені |
– |
+ |
2401 |
Тютюнова сировина; тютюнові відходи |
– |
+ |
2403 |
Тютюн промислового виробництва та замінники тютюну промислового виробництва; “гомогенізований” або “відновлений” тютюн; тютюнові екстракти та есенції |
+ |
– |
2505 |
Піски природні всіх видів, забарвлені або незабарвлені, крім металоносних пісків групи 26 |
+ |
– |
2507 00 |
Каолін та інші глини каолінові, кальциновані або некальциновані |
+ |
– |
2703 00 00 00 |
Торф (включаючи торф”яний дрібняк), агломерований або неагломерований |
– |
+ |
4101 |
Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок |
+ |
– |
4102 |
Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи |
+ |
– |
4103 |
Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи |
+ |
– |
Экологический приграничный контроль
Перелік товарів, що підлягають екологічному контролю у пунктах пропуску через державний кордон у разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України |
|||
Код товару згідно з УКТЗЕД |
Опис товару згідно з УКТЗЕД |
Підлягає попередньому документальному контролю |
Підлягає обов’язковому екологічному контролю у пункті пропуску через державний кордон |
0106 |
Тварини, живі |
– |
+ |
0208 |
М”ясо та їстівні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені |
+ |
– |
0301 |
Жива риба |
+ |
– |
0302 19 00 00 |
Лососеві риби, свіжі або охолоджені |
+ |
– |
0302 69 19 |
Риба прісноводна, свіжа або охолоджена |
+ |
– |
0306 13 |
Креветки, морожені |
+ |
– |
0306 14 |
Краби, морожені |
+ |
– |
0306 19 |
Ракоподібні, включаючи борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування, морожені |
+ |
– |
0306 23 |
Креветки, неморожені |
+ |
– |
0306 24 |
Краби, неморожені |
+ |
– |
0306 29 |
Ракоподібні, включаючи борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування, неморожені |
+ |
– |
0307 10 |
Устриці |
+ |
– |
0307 21 00 00 |
Черепашки Святого Якова, або гребінці, морські гребінці чи петонкулюс, інші молюски родів Pecten, Chlamys або Placopecten:, живі свіжі або охолоджені |
+ |
– |
0307 31 |
Мідії (Mytilus spp., Perna spp.), живi, свiжi або охолодженi |
+ |
– |
0307 39 |
Мідії (Mytilus spp., Perna spp.) |
+ |
– |
0307 60 00 00 |
Равлики, крім морських |
– |
+ |
0307 99 18 00 |
Водяні безхребетні |
– |
+ |
0307 99 90 00 |
Молюски та інші водяні безхребетні |
– |
+ |
0502 |
Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу |
– |
+ |
0503 00 00 00 |
Кінський волос та його відходи, у тому числі у вигляді полотна, з підосновою чи без неї |
– |
+ |
0505 |
Шкурки та інші частини птахів, укриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я (обрізані чи необрізані) і пух, очищені або неочищені, дезінфіковані чи оброблені з метою їх збереження, але які не пройшли подальшої обробки; порошок і відходи пір”я або частин пір”я |
– |
+ |
0506 |
Кістки та роговий стрижень, необроблені, знежирені, які пройшли первинну обробку (але без надання форми), оброблені кислотою або дежелатиновані; порошок та відходи цих продуктів |
– |
+ |
0507 |
Слонова кістка, черепаховий панцир, вус китовий (включаючи бахрому) або інших морських ссавців, роги, роги оленя, копита, нігті, кігті та дзьоби, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми; порошок і відходи цих матеріалів |
– |
+ |
0508 00 00 00 |
Корали та аналогічні матеріали, не оброблені або піддані первинній обробці; черепашки та панцирі молюсків, ракоподібних чи голкошкірих, скелетні пластини каракатиць, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми, їх порошок і відходи |
– |
+ |
0509 00 |
Губки натуральні тваринного походження |
+ |
– |
0510 00 00 00 |
Амбра сіра, струмина боброва, цівета і мускус; шпанські мушки; жовч, у тому числі суха; залози та інші продукти тваринного походження, використовувані для виготовлення фармацевтичних засобів, свіжі, охолоджені, морожені або оброблені іншим способом для тимчасового зберігання |
+ |
– |
0511 |
Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для харчування |
+ |
– |
0601 10 90 00 |
Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою |
+ |
– |
0601 20 90 00 |
Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетації або цвітіння |
+ |
– |
0602 |
Живі рослини (включаючи їх коріння), живці та підщепи; міцелій грибів |
+ |
– |
0604 10 |
Мохи та лишайники |
+ |
– |
0604 91 |
Листя, гілки та інші частини рослин, без квіток або пуп”янків, трави, придатні для складання букетів або для декоративних цілей, свіжі |
+ |
– |
0709 51 00 00 |
Гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони) |
+ |
– |
0709 52 00 00 |
Трюфелі |
+ |
– |
0709 59 |
Гриби та трюфелі |
||
0712 31 00 00 |
Гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони) |
||
0712 32 00 00 |
Аурикулярії (Auricularia spp.) |
||
0712 33 00 00 |
Тремелові гриби (Tremella spp.) |
||
0712 39 00 00 |
Трюфелі |
||
0802 21 00 |
Горіхи лісові (Сorylus spp.), у шкаралупі |
+ |
– |
0802 22 00 |
Горіхи лісові (Сorylus spp.), без шкарлупи |
+ |
– |
0802 90 50 00 |
Горішки кедрові |
+ |
– |
0810 10 00 00 |
Плоди, свіжі суниці та полуниці |
+ |
– |
0810 20 |
Малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода) |
+ |
– |
0810 40 |
Журавлина, чорниця та інші плоди з роду Vaccinium |
+ |
– |
0810 60 00 00 |
Дуріан |
+ |
– |
0810 90 |
Плоди, свіжі |
+ |
– |
0811 10 |
Плоди суниці та полуниці, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
+ |
– |
0811 20 |
Малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода), чорна смородина, біла або червона смородина (порічки) та аґрус, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
+ |
– |
0901 90 10 00 |
Шкаралупа та оболонки зерен кави |
+ |
– |
1209 99 10 00 |
Насіння лісових дерев |
+ |
|
1211 |
Рослини, частини рослин, насіння та плоди, які використовуються в основному у парфумерії, медицині або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свіжі або сушені, порізані або непорізані, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені |
+ |
– |
1212 20 00 00 |
Морські та інші водорості |
+ |
– |
1301 90 10 00 |
Природна смола Chios (смола дерева виду Pistacia lentiscus) |
– |
+ |
1302 19 05 00 |
Живиця ванільна |
– |
+ |
1401 |
Матеріали рослинного походження (наприклад, бамбук, індійська тростина, або ротанг, тростина, очерет, лоза, рафія, очищена, вибілена або пофарбована солома злаків, липова кора), що використовуються в основному для плетіння |
+ |
– |
1522 00 |
Дегра; залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження |
– |
+ |
1802 00 00 00 |
Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао |
– |
+ |
2102 |
Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки |
– |
+ |
2106 10 |
Білкові концентрати та текстуровані білкові речовини |
– |
+ |
2301 |
Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки |
+ |
– |
2302 |
Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані |
+ |
– |
2303 |
Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані |
– |
+ |
2304 00 00 00 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення соєвої олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
+ |
– |
2305 00 00 00 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
+ |
– |
2306 |
Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані |
+ |
– |
2307 00 |
Винний осад; винний камінь |
+ |
– |
2308 00 |
Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені |
+ |
– |
2309 90 91 00 |
Буряковий жом з добавкою меляси |
+ |
– |
2401 30 00 00 |
Тютюнові відходи |
– |
+ |
2939 |
Алкалоїди рослинного походження, природні або синтезовані, їх солі, прості і складні ефіри та інші похідні |
– |
+ |
2940 00 00 00 |
Цукри хімічно чисті, за винятком цукрози, лактози, мальтози, глюкози та фруктози; прості ефіри цукрів, ацеталі цукрів та складні ефіри цукрів, та їх солі, крім речовин товарних позицій 2937, 2938 або 2939 |
+ |
– |
3101 00 00 00 |
Добрива тваринного або рослинного походження, у суміші або ні, піддані хімічній обробці або ні; добрива, одержані в результаті змішування або хімічної обробки речовин тваринного або рослинного походження |
+ |
– |
3102 |
Добрива мінеральні або хімічні, азотні |
– |
+ |
3103 |
Добрива мінеральні або хімічні, фосфорні |
– |
+ |
3104 |
Добрива мінеральні або хімічні, калійні |
– |
+ |
3105 |
Добрива мінеральні або хімічні із вмістом двох чи трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; інші добрива; товари цієї групи у таблетках чи аналогічних формах або в упаковках масою брутто не більш як 10 кг |
– |
+ |
3301 |
Олії ефірні недетерпенізовані (які містять терпени) або детерпенізовані (які не містять терпенів), включаючи конкрети та абсолюти (екстракти квіткових ефірних олій); резиноїди; екстраговані ефірні олії; концентрати ефірних олій у жирах, жирних оліях, восках або в інших подібних речовинах, одержані способом анфлеражу або мацерації; терпенові побічні продукти детерпенізації ефірних олій; водні дистиляти та водні розчини ефірних олій |
+ |
– |
3302 |
Суміші запашних речовин та суміші (включаючи спиртові розчини), одержані на основі однієї або кількох таких речовин, які застосовуються як промислова сировина; інші препарати на основі запашних речовин, які застосовуються у виробництві напоїв |
+ |
– |
3808 |
Інсектициди, родентициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, та регулятори росту рослин, дезінфекційні засоби та аналогічні засоби, подані у формах або упаковках для роздрібної торгівлі або як препарати або у вигляді готових виробів (наприклад, стрічки, оброблені сіркою, ґноти, свічки і папір липкий від мух) |
– |
+ |
4101 |
Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок |
– |
+ |
4102 |
Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи |
– |
+ |
4103 |
Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи |
– |
+ |
4104 |
Дублена (чинена) шкіра чи шкіряний краст із шкур великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або шкур тварин родини конячих, без волосяного покриву, спилок чи неспилок, але без подальшої обробки |
– |
+ |
4105 |
Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур овець чи шкурок ягнят, без вовняного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки |
– |
+ |
4106 |
Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур інших тварин, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки |
– |
+ |
4107 |
Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, включаючи шкіру, вичинену під пергамент, шкіра із шкур великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або шкур тварин родини конячих, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114 |
– |
+ |
4113 |
Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур інших тварин, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114 |
– |
+ |
4115 20 00 00 |
Обрізки та інші відходи натуральної шкіри або композиційної шкіри, не придатні для виробництва шкіряних виробів; шкіряний пил, порошок і борошно |
– |
+ |
4301 |
Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутряних виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103 |
+ |
– |