Головна Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.08.2019...

    Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.08.2019 року

    Аналітики ProAgro Group оновили свій прогноз виробництва основних с/г культур в Україні на 2019/20 маркетинговий рік Так, за рахунок скорочення оцінок майбутнього врожаю кукурудзи на 4,8% загальний обсяг виробництва зерна в країні нами було зменшено на 685 тис. тонн до 71,865 млн тонн відповідно.

    Водночас, після уточнення посівні площі під ячменем та пшеницею були збільшені, що дало підстави підвищити оцінку виробництва цих культур попри часткове зменшення врожайності. Потенціал озимої пшениці та озимого ячменю під впливом високих температур виявився гіршим за попередні очікування, що призвело до зменшення прогнозів на 0,5 та 1,1% відповідно. Також була проведена корекція посівних площ під вівсом та горохом в бік їх зменшення. Особливо суттєво даний фактор позначився на пронозі майбутнього врожаю гороху, який було знижено на 37,7%.

    Несприятливі погодні умови стали причиною подальшого скорочення прогнозу виробництва ріпаку. Так, оцінка врожайності озимого ріпаку в порівнянні із нашим липневим прогнозом була зменшена на 10,5%. Для пізніх олійних культур поки прогнози лишилися сталими – визначальним для формування їх потенціалу буде погода в серпні місяці.

    Перегляди: 0