Головна '- пояснення до секції T

    ‘- пояснення до секції T

    T Діяльність домашніх господарств

    97 Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги

    97.0 Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги

    97.1 Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги

    Цей клас включає діяльність членів родини як роботодавців для обслуговуючого персоналу, такого як гувернантки, кухарі, офіціанти, конюхи, пралі, садівники, камердинери, дворецькі, робітники на стайні, шофери, лакеї, доглядальниці, доглядальниці за дітьми, домашні вчителі, секретарі тощо.

    Ця діяльність дозволяє домашньому персоналу декларувати діяльність їх наймача під час перепису населення, навіть якщо наймач – фізична особа. Продукт, вироблений у результаті такої діяльності, використовується домоволодінням, яке його наймає.

    Цей клас не включає:

    • надання послуг, таких як приготування їжі, ведення садового господарства тощо незалежними особами, які надають послуги (компаніями або індивідуальними особами), див. відповідний тип послуг)

    98 Діяльність домашніх господарств як виробників товарів та послуг для власного споживання

    Цей розділ включає виробництво товарів та послуг для власного споживання, що є результатом діяльності членів господарства.

    Домашні господарства повинні класифікуватися тут тільки у випадку неможливості визначити їх основну діяльність. Якщо домашні господарства займаються також виробництвом товарів, які реалізуються на ринку, їх варто віднести до відповідної товаровиробничої галузі промисловості.

    98.1 Діяльність домашніх господарств як виробників товарів для власного споживання

    98.10 Діяльність домашніх господарств як виробників товарів для власного споживання

    Цей клас включає діяльність домашніх господарств із виробництва товарів для власного споживання (життєзабезпечення). Ця діяльність включає полювання, збирання плодів, ведення господарства, забезпечення житлом і виробництво одягу й інших товарів домашнім господарством для власних потреб.

    Якщо приватні домашні господарства займаються також виробництвом товарів, які реалізуються на ринку, їх варто віднести до відповідного виду діяльності. Якщо приватні домашні господарства займаються основною конкретною товаровиробничою діяльністю для власного споживання, їх варто віднести до відповідного виду діяльності.

    98.2 Діяльність домашніх господарств як виробників послуг для власного споживання

    98.20 Діяльність домашніх господарств як виробників послуг для власного споживання

    Цей клас включає недиференційовану діяльність домашніх господарств із надання послуг для власного споживання. Ці послуги включають приготування їжі, навчання, догляд за членами родини приватного домашнього господарства та інші послуги, які надає домашнє господарство для власних потреб.

    Якщо приватні домашні господарства займаються також виробництвом товарів, їх варто віднести до категорії невизначеної діяльності з виробництва товарів для власного споживання.

    Перегляди: 0