Головна 5. Номенклатура продукції сільського господарства. Продукція рослинництва

    5. Номенклатура продукції сільського господарства. Продукція рослинництва

    #

    п/п

    Код продукції НПСГ

    Назва продукції сільського господарства

    Формування кодів НПСГ

    СКП−2011

    001

    01

    Продукція рослинництва

    Включає продукцію культур однорічних, дворічних, багаторічних у відкритому та закритому ґрунтах.

    = S 01.1

           01.2

    у складі 01

    002

    01.1

    Культури однорічні та дворічні

    Включає продукцію культур небагаторічних (які існують не більше двох вегетаційних періодів), а також вирощування цих культур з метою одержання насіння та іншого садивного матеріалу для їхнього відтворення.

    = S 01.11÷01.18

     01.1

     

    003

    01.11

    Культури зернові та зернобобові

    Включає зерно культур зернових і бобових сухе, не розмелене, яке вирощують для вживання в їжу, для відтворення рослин або годівлі сільськогосподарських тварин, для виробництва відновлювальної енергії, для інших цілей.

    Включає також рис.

    Не включає:

    − солому та полову культур зернових, див.01.18.01.

    = S 01.11.01 ÷ 01.11.12 

    = S 01.11.11

           01.11.12

    01.11.20

    01.11.31÷01.11.33

    01.11.41

    01.11.42

    01.11.49

    01.11.71÷01.11.75

    01.11.79

    01.12.10

    004

    01.11.01

    Пшениця

    Не включає:

    − тритикале, див.01.11.05.

    = S 01.11.01.01

    01.11.01.02

    = S 01.11.11

          01.11.12

    005

    01.11.01.01

    Пшениця озима

    = S 01.11.01.01.01

           01.11.01.01.02

    у складі 01.11.1

    006

    01.11.01.01.01

    Пшениця озима тверда

     

    у складі 01.11.11

    007

    01.11.01.01.02

    Пшениця озима, крім пшениці твердої

    Включає пшеницю м’яку та іншу.

     

    у складі 01.11.12

    008

    01.11.01.02

    Пшениця яра

    = S 01.11.01.02.01

           01.11.01.02.02

    у складі 01.11.1

    009

    01.11.01.02.01

    Пшениця яра тверда

     

    у складі 01.11.11

    010

    01.11.01.02.02

    Пшениця яра, крім пшениці твердої

    Включає пшеницю м’яку та іншу.

     

    у складі 01.11.12

    011

    01.11.02

    Кукурудза на зерно

    Включає зерно кукурудзи

    (у т.ч. гібридне), яке вирощують для вживання в їжу, для відтворення рослин або годівлю сільськогосподарських тварин тощо.

    Не включає:

    − кукурудзу кормову,

    див. 01.14.03;

    − кукурудзу цукрову, див.01.13.02.02.08;

    − стебла та качани кукурудзи обрушені,

    див. 01.14.09.

     

    01.11.20

    012

    01.11.03

    Ячмінь

    = S 01.11.03.01

    01.11.03.02

    01.11.31

    013

    01.11.03.01

    Ячмінь озимий

     

    у складі 01.11.31

    014

    01.11.03.02

    Ячмінь ярий

     

    у складі 01.11.31

    015

    01.11.04

    Жито

    = S 01.11.04.01 

          01.11.04.02

    01.11.32

    016

    01.11.04.01

    Жито озиме

     

    у складі 01.11.32

    017

    01.11.04.02

    Жито яре

     

    у складі 01.11.32

    018

    01.11.05

    Тритикале

    = S 01.11.05.01

      01.11.05.02

    у складі 01.11.49

    019

    01.11.05.01

    Тритикале озиме

     

    у складі 01.11.49

    020

    01.11.05.02

    Тритикале яре

     

    у складі 01.11.49

    021

    01.11.06

    Овес

     

    01.11.33

    022

    01.11.07

    Гречка

     

    у складі 01.11.49

    023

    01.11.08

    Сорго

    Включає також сориз (харчове зернове сорго, яке вирощують для виготовлення крупи).

    Не включає:

    −  сорго трав’янисте та технічне, див. 01.14.04.02.

     

    01.11.41

    024

    01.11.09

    Просо

     

    01.11.42

    025

    01.11.10

    Рис

    Включає зерно рису нелущене (рис−сирець) та насіння рису.

    Не включає:

    − рис лущений.

     

    01.12.10

    026

    01.11.11

    Зерно культур зернових інших, гібридів, сумішей колосових, н.в.і.у.

    Включає суміш зерна пшениці та жита (у т.ч. меслін), чумизу, культури зернові інші.

     

    у складі 01.11.49

    027

    01.11.12

    Культури зернобобові сушені

    Включає культури бобові сухі, лущені, очищені від стручків, придатні для вживання в їжу, для відтворення рослин або на годівлю сільськогосподарських тварин, для інших цілей.

    Не включає:

    − овочі бобові зелені (овочеві сорти гороху, квасолю), які вирощують для використання у зеленому вигляді (у стручках або лущені), див. 01.13.02.04;

    − овочеві сорти  гороху (гороху зеленого) для відтворення рослин,

    див. 01.13.04.01.01.1;

    − вику, люпин, які вирощують для використання на кормові потреби (на силос, зелений корм, сінаж тощо),

    див. 01.14.04;

    − боби сої, див. 01.12.01.01.

    = S 01.11.12.01÷

          01.11.12.09

    01.11.7

    028

    01.11.12.01

    Квасоля сушена

     

    01.11.71

    029

    01.11.12.02

    Боби кінські сушені

     

    01.11.72

    030

    01.11.12.03

    Нут сушений

     

    01.11.73

    031

    01.11.12.04

    Сочевиця сушена

     

    01.11.74

    032

    01.11.12.05

    Горох сушений

     

    01.11.75

    033

    01.11.12.06

    Вика сушена

    Включає вику та викові суміші.

    = S 01.11.12.06.01             

          01.11.12.06.02

    у складі 01.11.79

    034

    01.11.12.06.01

    Вика озима сушена

     

    у складі 01.11.79

    035

    01.11.12.06.02

    Вика яра сушена

     

    у складі 01.11.79

    036

    01.11.12.07

    Люпин солодкий сушений

     

    у складі 01.11.79

    037

    01.11.12.08

    Люпин гіркий сушений

     

    у складі 01.11.79

    038

    01.11.12.09

    Боби культур зернобобових інших, сушені, н.в.і.у.

    Включає середелу, вигну, чину, маш, культури зернобобові  інші.

     

    у складі 01.11.79

    039

    01.12

    Культури технічні

    = S 01.12.01÷         

           01.12.11     

    = S 01.11.8

          01.11.9

          01.16.1

     01.13.71

     01.13.72

     01.14.1

     01.28.1

     01.28.3

     01.15.10

     01.28.20

    040

    01.12.01

    Насіння культур олійних

    Включає насіння культур олійних сухе, яке вирощують для вживання в їжу, для відтворення рослин та  годівлі сільськогосподарських тварин, для переробки на олію, для виробництва відновлювальної енергії, тощо.

    Не включає:

    − плоди культур олійних,

    див. 01.27.

    = S 01.12.01.01÷

          01.12.01.14  

    = S 01.11.8

          01.11.9

    041

    01.12.01.01

    Боби сої 

     

    01.11.81

    042

    01.12.01.02

    Арахіс

    Включає арахіс (горіхи земляні) нелущений

    (у шкарлупі) та лущений, несмажений, дроблений чи недроблений.

     

    = S 01.11.82

           01.11.83

    043

    01.12.01.03

    Насіння бавовнику

     

    01.11.84

    044

    01.12.01.04

    Насіння льону

    = S 01.12.01.04.01

          01.12.01.04.02

    01.11.91

    045

    01.12.01.04.01

    Насіння льону кудряшу (олійного)

     

    у складі 01.11.91

    046

    01.12.01.04.02

    Насіння льону−довгунцю

     

    у складі 01.11.91

    047

    01.12.01.05

    Насіння гірчиці

     

    01.11.92

    048

    01.12.01.06

    Насіння ріпаку й кользи

    = S 01.12.01.06.01

          01.12.01.06.02

    01.11.93

    049

    01.12.01.06.01

    Насіння ріпаку озимого

     

    у складі 01.11.93

    050

    01.12.01.06.02

    Насіння кользи (ріпаку ярого)

     

    у складі 01.11.93

    051

    01.12.01.07

    Насіння кунжуту

     

    01.11.94

    052

    01.12.01.08

    Насіння соняшнику

     

    01.11.95

    053

    01.12.01.09

    Насіння рицини

     

    у складі 01.11.99

    054

    01.12.01.10

    Насіння рижію

     

    у складі 01.11.99

    055

    01.12.01.11

    Насіння маку олійного

     

    у складі 01.11.99

    056

    01.12.01.12

    Насіння конопель

    = S 01.12.01.12.01

           01.12.01.12.02

    у складі 01.11.99

    057

    01.12.01.12.01

    Насіння конопель середньоросійських

     

    у складі 01.11.99

    058

    01.12.01.12.02

    Насіння конопель південних

     

    у складі 01.11.99

    059

    01.12.01.13

    Насіння гарбузів

     

    у складі 01.11.99

    060

    01.12.01.14

    Насіння культур олійних інших, н.в.і.у.

    Включає насіння сафлору, суріпиці, нуги, перили, канатника, лялеманції, чуфи, люфи, черсаку, фацелії, інших рослин.

    Не включає:

    − горіхи, див. 01.24;

    − маслини, див. 01.27.01.

     

    у складі 01.11.99

    061

    01.12.02

    Культури прядивні

    Включає рослини, з яких одержують текстильне волокно для переробної промисловості.

    = S 01.12.02.01÷

           01.12.02.05

    01.16.1

    062

    01.12.02.01

    Бавовна, очищена чи неочищена від насіння

    Включає волокно бавовняне нечесане (бавовну−сирець).

    Не включає:

    − насіння бавовнику,

    див. 01.12.01.03;

    − бавовну, яка піддана чесанню чи гребенечесанню.

     

    01.16.11

    063

    01.12.02.02

    Джут, кенаф та волокна текстильні луб’яні інші, сирі чи вимочені, крім льону, конопель і рами

    Включає волокна джуту, кенафу та культур текстильних луб’яних інших (канатник тощо), сирі в стеблах чи після замочування.

    Не включає:

    − волокно льону,

    див. 01.12.01.04;

    − волокно конопель,

    див. 01.12.02.04.02;

    − волокно рами.

     

    01.16.12

     

    064

    01.12.02.03

    Льон−довгунець

    Включає льон−довгунець, сирий чи після замочування.

    Не включає:

    − насіння льону−довгунцю,

    див. 01.12.01.04.02.

    = S 01.12.02.03.01÷

          01.12.02.03.03

    у складі 01.16.19

    065

    01.12.02.03.01

    Солома льону−довгунцю

     

    у складі 01.16.19

    066

    01.12.02.03.02

    Волокно льону−довгунцю необроблене

     

    у складі 01.16.19

    067

    01.12.02.03.03

    Треста льону−довгунцю

     

    у складі 01.16.19

    068

    01.12.02.04

    Коноплі

    Включає коноплі, сирі чи після замочування.

    Не включає:

    − насіння конопель,

    див. 01.12.01.12.

    = S 01.12.02.04.01÷

           01.12.02.04.03

    у складі 01.16.19

    069

    01.12.02.04.01

    Солома конопель

     

    у складі 01.16.19

    070

    01.12.02.04.02

    Волокно конопель

     

    у складі 01.16.19

    071

    01.12.02.04.03

    Стебло конопель південних

     

    у складі 01.16.19

    072

    01.12.02.05

    Культури прядивні інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.16.19

    073

    01.12.03

    Буряк цукровий та насіння буряку цукрового

    = Σ 01.12.03.01

          01.12.03.02

    01.13.7

    074

    01.12.03.01

    Буряк цукровий

    Включає коренеплоди фабричні (призначені для переробки) та маточні.

    Не включає:

    − буряк цукровий кормовий,

    див. 01.14.01.02;

    − насіння буряку цукрового,

    див. 01.12.03.02;

    − тростину цукрову,

    див. 01.12.04.

    = Σ 01.12.03.01.01

          01.12.03.01.02

    01.13.71

    075

    01.12.03.01.01

    Буряк цукровий фабричний

    Включає коренеплоди буряку цукрового, які призначені для переробки.

     

    у складі 01.13.71

    076

    01.12.03.01.02

    Буряк цукровий маточний

    Включає коренеплоди буряку цукрового, які будуть висаджені для одержання насіння.

     

    у складі 01.13.71

    077

    01.12.03.02

    Насіння буряку цукрового

     

    01.13.72

    078

    01.12.04

    Тростина цукрова

     

    01.14.10

    079

    01.12.05

    Прянощі необроблені

    Включає насіння, листя, квіти, плоди, інші частини рослин, які через їхні специфічні властивості вирощують для виробництва спецій, прянощів і приправ, та які використовують у малих кількостях для забезпечення смаку основних продуктів для їжі.

    Не включає:

    − насіння рослин, яке буде використане для їхнього відтворення та для інших цілей (див. 01.13.04 і  01.12.06);

    − овочі  зелені (петрушку, естрагон та інші),

    див. 01.13.02.01.10.

    = Σ 01.12.05.01÷

           01.12.05.10

    01.28.1

    080

    01.12.05.01

    Перець стручковий сушений, необроблений

     

    = S 01.28.11       

           01.28.12

    081

    01.12.05.02

    Горіх мускатний, маціс і кардамон, необроблені

     

    01.28.13

    082

    01.12.05.03

    Насіння анісу, бад’яну, коріандру, кмину, фенхелю, ягоди ялівцю, необроблені

    = Σ 01.12.05.03.01÷

           01.12.05.03.05

    01.28.14

    083

    01.12.05.03.01

    Насіння анісу та бад’яну необроблене

     

    у складі 01.28.14

    084

    01.12.05.03.02

    Насіння коріандру необроблене

     

    у складі 01.28.14

    085

    01.12.05.03.03

    Насіння кмину необроблене

     

    у складі 01.28.14

    086

    01.12.05.03.04

    Насіння фенхелю необроблене

     

    у складі 01.28.14

    087

    01.12.05.03.05

    Ягоди ялівцю необроблені

     

    у складі 01.28.14

    088

    01.12.05.04

    Кориця (роду Сanella) необроблена

     

    01.28.15

    089

    01.12.05.05

    Гвоздика (плоди цілі) необроблена

     

    01.28.16

    090

    01.12.05.06

    Імбир сушений необроблений

     

    01.28.17

    091

    01.12.05.07

    Ваніль необроблена

     

    01.28.18

    092

    01.12.05.08

    Чебрець сушений

     

    у складі 01.28.19

    093

    01.12.05.09

    Листя лавру благородного сушене

     

    у складі 01.28.19

    094

    01.12.05.10

    Прянощі необроблені інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.28.19

    095

    01.12.06

    Рослини, що їх використовують переважно у парфумерії, фармацевтиці або у якості інсектицидів, фунгіцидів тощо

    Включає рослини, їх окремі частини, в т.ч. насіння та плоди, які вирощують для використання у парфумерії, медицині, фармацевтиці чи як інсектициди, фунгіциди тощо.

    = Σ 01.12.06.01÷

           01.12.06.03    

          

    01.28.30

    096

    01.12.06.01

    Рослини ефіроолійні, що їх використовують у парфумерії, фармацевтиці або у якості інсектицидів, фунгіцидів тощо

    Включає листя, стебла, коріння, інші частини рослин ефіроолійних трав’янистих, кущових, деревовидних, інших рослин.

    Не включає:

    − прянощі необроблені,

    див. 01.12.05.

    = Σ 01.12.06.01.01÷

          01.12.06.01.08

    у складі 01.28.30

    097

    01.12.06.01.01

    Коріандр 

     

    у складі 01.28.30

    098

    01.12.06.01.02

    Шавлія

     

    у складі 01.28.30

    099

    01.12.06.01.03

    М”ята

     

    у складі 01.28.30

    100

    01.12.06.01.04

    Лаванда

     

    у складі 01.28.30

    101

    01.12.06.01.05

    Троянда

     

    у складі 01.28.30

    102

    01.12.06.01.06

    Фенхель

     

    у складі 01.28.30

    103

    01.12.06.01.07

    Кмин

     

    у складі 01.28.30

    104

    01.12.06.01.08

    Рослини ефіроолійні інші, н.в.і.у.

    Включає, васильки, герань, розмарин, інші рослини.

     

    у складі 01.28.30

    105

    01.12.06.02

    Рослини лікарські

    Включає листя, траву, насіння, квіти, плоди, стебла, коріння, інші частини рослин лікарських культивованих (трав’янистих однолітніх, трав’янистих дволітніх, трав’янистих інших), продукцію від вирощування яких використовують для виготовлення лікарських препаратів.

    Не включає:

    − рослини лікарські дикорослі та їх частини;

    − настоянки трав’яні.

    = Σ 01.12.06.02.01÷

           01.12.06.02.09

    у складі 01.28.30

    106

    01.12.06.02.01

    Ромашка

     

    у складі 01.28.30

    107

    01.12.06.02.02

    Безсмертник

     

    у складі 01.28.30

    108

    01.12.06.02.03

    Валеріана

     

    у складі 01.28.30

    109

    01.12.06.02.04

    Череда

     

    у складі 01.28.30

    110

    01.12.06.02.05

    Собача кропива

     

    у складі 01.28.30

    111

    01.12.06.02.06

    Нагідки

     

    у складі 01.28.30

    112

    01.12.06.02.07

    Шипшина

     

    у складі 01.28.30

    113

    01.12.06.02.08

    Насіння гарбузів

     

    у складі 01.28.30

    114

    01.12.06.02.09

    Рослини лікарські інші, н.в.і.у.

    Включає блекоту, касію, дурман, подорожник, інші рослини.

     

    у складі 01.28.30

    115

    01.12.06.03

    Рослини, що їх використовують переважно у парфумерії, фармацевтиці або у якості інсектицидів, фунгіцидів тощо, н.в.і.у.

     

    у складі 01.28.30

    116

    01.12.07

    Тютюн і махорка необроблені

    Включає цілі рослини чи листя, необроблені, неферментовані чи ферментовані.

    = S 01.12.07.01

           01.12.07.02

    01.15.10 та  у складі 01.19.39

    117

    01.12.07.01

    Тютюн необроблений

    Включає продукцію з усіх ломок (як основних, так і додаткових).

     

    01.15.10

    118

    01.12.07.02

    Махорка необроблена

     

    у складі 01.19.39

    119

    01.12.08

    Коріння цикорію

     

    у складі 01.19.39

    120

    01.12.09

    Шишки хмелю

     

    01.28.20

    121

    01.12.10

    Рослини енергетичні

    Включає рослини та їх частини, які безпосередньо призначені для використання при виробництві біопалива або інших видів відновлювальної енергії: швидкоростучі дерева (плантації різних видів верби і тополі) або інші види рослин, трав.

    Не включає:

    − сільськогосподарські культури, визначені в інших угрупуваннях (наприклад, кукурудзу, ріпак тощо).

     

    у складі 01.19.39

    122

    01.12.11

    Культури технічні інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.39

    123

    01.13

    Коренеплоди та бульбоплоди, культури овочеві та баштанні продовольчі, гриби

    Включає картоплю, інші коренеплоди та бульби їстівні з високим вмістом крохмалю та інуліну, овочі листкові та стеблові, плодові, цибулинні, овочі бобові зелені, коренеплоди овочеві та культури овочеві інші, культури баштанні продовольчі,  гриби та трюфелі культивовані, які вирощують для вживання в їжу, подальшого використання в переробній промисловості, для відтворення рослин або на годівлю сільськогосподарських тварин, для інших цілей. Також включає насіння культур овочевих і баштанних продовольчих, коренеплоди овочеві маточні, які будуть висаджені для одержання насіння овочевих культур.

    Не включає:

    − розсаду культур овочевих і баштанних, див. 01.17.01;

    − культури баштанні кормові, див. 01.14.02;

    − міцелій грибів і грибні спори, див. 01.17.07;

    − гриби та трюфелі дикорослі;

    − коренеплоди кормові,

    див. 01.14.01.01.

    = Σ 01.13.01 ÷

          01.13.05

     

    01.13

     

    124

    01.13.01

    Коренеплоди та бульби їстівні з високим вмістом крохмалю та інуліну

    Включає картоплю та інші коренеплоди та бульби їстівні з високим вмістом крохмалю та інуліну (батат, маніок, топінамбур, інші культури), які вирощують для вживання в їжу, подальшого використання в переробній промисловості, для відтворення рослин або годівлі сільськогосподарських тварин, для інших цілей.

    = Σ 01.13.01.01÷

          01.13.01.04

    01.13.5

    125

    01.13.01.01

    Картопля

    Включає картоплю для вживання в їжу, виробництва крохмалю, зберігання, садіння, для годівлі сільськогосподарських тварин, інших цілей.

    = Σ 01.13.01.01.01÷

           01.13.01.01.03

    01.13.51

    126

    01.13.01.01.01

    Картопля продовольча

    Включає картоплю для вживання в їжу, виробництва харчової продукції.

     

    у складі 01.13.51

    127

    01.13.01.01.02

    Картопля насіннєва

    Включає картоплю, яка буде використана як садивний матеріал.

     

    у складі 01.13.51

    128

    01.13.01.01.03

    Картопля інша, н.в.і.у.

    Включає картоплю, яку вирощують для використання на годівлю сільськогосподарських тварин, інших цілей.

     

    у складі 01.13.51

    129

    01.13.01.02

    Картопля солодка

     

    01.13.52

    130

    01.13.01.03

    Маніок

     

    01.13.53

    131

    01.13.01.04

    Коренеплоди та бульби їстівні з високим вмістом крохмалю та інуліну інші, н.в.і.у.

    Включає топінамбур (земляну грушу), інші рослини з високим вмістом крохмалю та інуліну.

     

    01.13.59

    132

    01.13.02

    Культури овочеві

    Включає овочі листкові та стеблові, плодові, цибулинні, коренеплоди овочеві, овочі бобові зелені та культури овочеві інші у відкритому та закритому ґрунтах, які вирощують для вживання в їжу, подальшого використання в переробній промисловості, для відтворення рослин або на годівлю сільськогосподарських тварин, для інших цілей.

    Не включає:

    − насіння та маточні коренеплоди культур овочевих, див. 01.13.04.01 і 01.13.02.06;

    − розсаду культур овочевих,

    див. 01.17.01.01;

    − культури баштанні продовольчі, див. 01.13.03;

    − гриби та трюфелі,

    див. 01.13.05;

    − міцелій грибів і грибні спори, див. 01.17.07.

    = Σ  01.13.02.01 ÷

           01.13.02.07

    у складі 01.13

    133

    01.13.02.01

    Овочі листкові та стеблові

    Включає капусту всяку, інші салатні овочі, листя та стебла культур овочевих зелених (включаючи пряносмакові рослини).

    Не включає:

    − прянощі необроблені,

    див. 01.12.05;

    − коріння цикорію,

    див. 01.12.08;

    − коріння  петрушки, селери, інших овочевих культур,

    див. 01.13.02.05.

    = S 01.13.02.01.01 ÷

           01.13.02.01.11

    01.13.1

    134

    01.13.02.01.01

    Спаржа

     

    01.13.11

    135

    01.13.02.01.02

    Капуста

    = S 01.13.02.01.02.1÷      

           01.13.02.01.02.7

    = S 01.13.12

           01.13.13

    136

    01.13.02.01.02.1

    Капуста цвітна та капуста броколі

    Включає також капусту романеску (гібрид капусти цвітної та броколі).

     

    01.13.13

    137

    01.13.02.01.02.2

    Капуста головчаста

     

    у складі 01.13.12

    138

    01.13.02.01.02.3

    Капуста брюссельська

     

    у складі 01.13.12

    139

    01.13.02.01.02.4

    Капуста савойська

     

    у складі 01.13.12

    140

    01.13.02.01.02.5

    Капуста пекінська

     

    у складі 01.13.12

    141

    01.13.02.01.02.6

    Капуста кольрабі

     

    у складі 01.13.12

    142

    01.13.02.01.02.7

    Капуста інша, н.в.і.у.

     

    у складі 01.13.12

    143

    01.13.02.01.03

    Салат−латук

     

    01.13.14

    144

    01.13.02.01.04

    Цикорій

    Включає стебла цикорію.

    Не включає:

    − коріння цикорію,

    див. 01.12.08.

     

    01.13.15

    145

    01.13.02.01.05

    Шпинат

     

    01.13.16

    146

    01.13.02.01.06

    Артишоки

     

    01.13.17

    147

    01.13.02.01.07

    Салат качанний

     

    у складі 01.13.19

    148

    01.13.02.01.08

    Крес−салат

     

    у складі 01.13.19

    149

    01.13.02.01.09

    Салат інший

     

    у складі 01.13.19

    150

    01.13.02.01.10

    Овочі зелені

    = S 01.13.02.01.10.1÷

     01.13.02.01.10.7

    у складі 01.13.19

    151

    01.13.02.01.10.1

    Кріп

     

    у складі 01.13.19

    152

    01.13.02.01.10.2

    Петрушка листкова

     

    у складі 01.13.19

    153

    01.13.02.01.10.3

    Селера листкова та стеблова

     

    у складі 01.13.19

    154

    01.13.02.01.10.4

    Базилік

     

    у складі 01.13.19

    155

    01.13.02.01.10.5

    Ревінь

     

    у складі 01.13.19

    156

    01.13.02.01.10.6

    Щавель

     

    у складі 01.13.19

    157

    01.13.02.01.10.7

    Овочі зелені інші, н.в.і.у.

    Включає естрагон, портулак, гірчицю листкову, інші зелені культури.

     

    у складі 01.13.19

    158

    01.13.02.01.11

    Овочі листкові та стеблові інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.13.19

    159

    01.13.02.02

    Овочі плодові

    Не включає:

    − культури баштанні продовольчі, див. 01.13.03;

    − культури баштанні кормові, див. 01.14.02.

    = S 01.13.02.02.01 ÷

          01.13.02.02.10

    у складі 01.13.3

    160

    01.13.02.02.01

    Перець стручковий солодкий

     

    у складі  01.13.31

    161

    01.13.02.02.02

    Перець стручковий гіркий, свіжий

     

    у складі  01.13.31

    162

    01.13.02.02.03

    Огірки та корнішони

     

    01.13.32

    163

    01.13.02.02.04

    Баклажани

     

    01.13.33

    164

    01.13.02.02.05

    Помідори

     

    01.13.34

    165

    01.13.02.02.06

    Гарбузи столові

     

    у складі  01.13.39

    166

    01.13.02.02.07

    Кабачки столові

     

    у складі  01.13.39

    167

    01.13.02.02.08

    Кукурудза цукрова

    Включає кукурудзу, початки якої призначені для консервування або використання у свіжому вигляді на продовольчі потреби.

     

    у складі  01.13.39

    168

    01.13.02.02.09

    Патисони

     

    у складі  01.13.39

    169

    01.13.02.02.10

    Овочі плодові інші, н.в.і.у.

    Включає фізаліс та інші овочеві плодові культури.

     

    у складі  01.13.39

    170

    01.13.02.03

    Овочі цибулинні

    Включає часник та усі види цибулі (на ріпку та зелену).

    Не включає:

    − цибулю сіянку,

    див. 01.13.04.01.02.1.

    = S 01.13.02.03.01 ÷

           01.13.02.03.03

    у складі 01.13.4

    171

    01.13.02.03.01

    Часник

     

    01.13.42

    172

    01.13.02.03.02

    Цибуля

     

    = S 01.13.02.03.02.1

           01.13.02.03.02.2    

    01.13.43

    173

    01.13.02.03.02.1

    Цибуля ріпчаста

     

    у складі 01.13.43

    174

    01.13.02.03.02.2

    Цибуля шалот

     

    у складі 01.13.43

    175

    01.13.02.03.03

    Цибуля−порей та овочі цибулинні інші, н.в.і.у.

    Включає цибулю батун, цибулю шніт та іншу зелену цибулю.

     

    01.13.44

    176

    01.13.02.04

    Овочі бобові зелені

    Включає овочі бобові зелені свіжі (овочеві сорти гороху, квасолю), які вирощують для використання у зеленому вигляді (в стручках чи очищені).

    Не включає:

    − овочі бобові сушені, лущені, очищені від стручків, див.01.11.12;

    − овочеві сорти гороху (гороху зеленого) для відтворення рослин,

    див. 01.13.04.01.01.1.

    = S 01.13.02.04.01÷

           01.13.02.04.05

          

    01.11.6

    177

    01.13.02.04.01

    Квасоля зелена

     

    01.11.61

    178

    01.13.02.04.02

    Горох зелений

     

    01.11.62

    179

    01.13.02.04.03

    Боби зелені

     

    у складі 01.11.69

    180

    01.13.02.04.04

    Сочевиця зелена

     

    у складі 01.11.69

    181

    01.13.02.04.05

    Овочі бобові зелені інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.11.69

    182

    01.13.02.05

    Овочі коренеплідні

    Включає їстівні овочеві коренеплоди.

    = S 01.13.02.05.01÷

           01.13.02.05.11    

    у складі 01.13.4

    183

    01.13.02.05.01

    Морква столова

     

    у складі 01.13.41

    184

    01.13.02.05.02

    Ріпа

     

    у складі 01.13.41

    185

    01.13.02.05.03

    Буряк столовий

     

    у складі 01.13.49

    186

    01.13.02.05.04

    Селера коренева

     

    у складі 01.13.49

    187

    01.13.02.05.05

    Петрушка коренева

     

    у складі 01.13.49

    188

    01.13.02.05.06

    Пастернак

     

    у складі 01.13.49

    189

    01.13.02.05.07

    Редька

     

    у складі 01.13.49

    190

    01.13.02.05.08

    Редиска

     

    у складі 01.13.49

    191

    01.13.02.05.09

    Бруква

     

    у складі 01.13.49

    192

    01.13.02.05.10

    Хрін звичайний

     

    у складі 01.13.49

    193

    01.13.02.05.11

    Овочі коренеплідні інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.13.49

    194

    01.13.02.06

    Культури овочеві коренеплодні маточні

    Включає овочеві коренеплоди

    (із перелічених у 01.13.02.05), які будуть висаджені для одержання насіння овочевих культур.

     

    у складі 01.13.4

    195

    01.13.02.07

    Овочі інші свіжі, н.в.і.у.

     

    01.13.90

    196

    01.13.03

    Культури баштанні продовольчі

    = S 01.13.03.01÷

           01.13.03.03

    01.13.2

    197

    01.13.03.01

    Кавуни

     

    01.13.21

    198

    01.13.03.02

    Дині

     

    у складі 01.13.29

    199

    01.13.03.03

    Культури баштанні інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.13.29

    200

    01.13.04

    Насіння культур овочевих і культур баштанних продовольчих

    = Σ 01.13.04.01     

           01.13.04.02       

    01.13.6

    201

    01.13.04.01

    Насіння культур овочевих,

    крім насіння буряку кормового

    Не включає:

    − насіння культур баштанних, див. 01.13.04.02;

    − насіння буряку цукрового,

    див. 01.12.03.02;

    − насіння буряку кормового,

    див. 01.14.10.01.01.

    = Σ 01.13.04.01.01÷

           01.13.04.01.03

    01.13.60

    202

    01.13.04.01.01

    Насіння культур овочевих однорічних

     

    у складі 01.13.60

    203

    01.13.04.01.01.1

    Насіння гороху зеленого

    Не включає:

    − овочеві сорти гороху (гороху зеленого), які зібрані на зерно,

    див. 01.11.12.05.

     

    у складі 01.13.60

    204

    01.13.04.01.02

    Насіння культур овочевих дворічних

     

    у складі 01.13.60

    205

    01.13.04.01.02.1

    Цибуля сіянка

     

    у складі 01.13.60

    206

    01.13.04.01.03

    Насіння культур овочевих багаторічних

     

    у складі 01.13.60

    207

    01.13.04.02

    Насіння культур баштанних продовольчих

     

    у складі 01.13.60

    208

    01.13.05

    Гриби та трюфелі

    Включає гриби та трюфелі культивовані, які вирощуються у будівлях, спеціально побудованих або адаптованих для вирощування грибів, а також у підземних приміщеннях, печерах і підвалах.

    Не включає:

    − гриби та трюфелі дикорослі;

    − міцелій грибів і грибні спори, див. 01.17.07.

     = S 01.13.05.01

      01.13.05.02

    01.13.80

    209

    01.13.05.01

    Гриби

     

    = S 01.13.05.01.01÷

    01.13.05.01.05

    у складі 01.13.80

    210

    01.13.05.01.01

    Гриби печериці

     

    у складі 01.13.80

    211

    01.13.05.01.02

    Гриби гливи

     

    у складі 01.13.80

    212

    01.13.05.01.03

    Гриби білі

     

    у складі 01.13.80

    213

    01.13.05.01.04

    Гриби опеньки

     

    у складі 01.13.80

    214

    01.13.05.01.05

    Гриби інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.13.80

    215

    01.13.05.02

    Трюфелі

     

    у складі 01.13.80

    216

    01.14

    Культури кормові

    Включає культури кормові коренеплідні, кормові баштанні, кормові на силос, кукурудзу кормову, корми з трав однорічних і багаторічних, продукцію сіножатей і пасовищ, інші культури, які вирощують для отримання кормів для годівлі сільськогосподарських тварин, а також насіння рослин кормових і трав, коренеплоди кормові, які будуть висаджені для одержання насіння кормових культур.

    Не включає:

    − овочі бобові сушені, придатні для годівлі сільськогосподарських тварин, див. 01.11.12;

    − відходи перероблення культур плодоовочевих (вичавки плодові та ягідні, лушпайки та лушпиння від овочів (стручки гороху, квасолі)) для годівлі сільськогосподарських тварин;

    − гранули та борошно з культур кормових.

    = S 01.14.01÷

           01.14.10

    01.19.10

    217

    01.14.01

    Культури кормові коренеплідні

    Включає коренеплоди кормових буряків, моркви, брукви, турнепсу, цукрових буряків тощо, які вирощують для використання на годівлю сільськогосподарських тварин. 

    Не включає:

    − гичку коренеплодів кормових, див. 01.14.09.04.

    = S 01.14.01.01÷

    01.14.01.04

    у складі 01.19.10

    218

    01.14.01.01

    Коренеплоди кормові

     

    у складі 01.19.10

    219

    01.14.01.02

    Буряк цукровий кормовий

     

    у складі 01.19.10

    220

    01.14.01.03

    Буряк кормовий (мангольд), бруква

     

    у складі 01.19.10

    221

    01.14.01.04

    Коренеплоди кормові інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.10

    222

    01.14.02

    Культури кормові баштанні

    Включає також гарбузи, які після збирання насіння були використані на годівлю сільськогосподарських тварин.

     

    у складі 01.19.10

    223

    01.14.03

    Кукурудза кормова

    Включає качани та стебла кукурудзи, які вирощують для використання на силос, зелений корм та сінаж.

    = S 01.14.03.01

           01.14.03.02

    у складі 01.19.10

    224

    01.14.03.01

    Силос з кукурудзи кормової

     

    у складі 01.19.10

    225

    01.14.03.02

    Корм зелений, сінаж

    з кукурудзи кормової

     

    у складі 01.19.10

    226

    01.14.04

    Трави однорічні

    Включає продукцію однорічних трав з усіх укосів, у т.ч. зернові та зернобобові культури (крім кукурудзи), які вирощують  на сіно, зелений корм, сінаж, для одержання гранул і брикетів,  вітамінно−трав”яного борошна.

    У складі однорічних трав ураховують вику і викові суміші (озимі та ярі), пелюшку, чину, середелу, кормовий люпин, райграс однорічний, суданку, чумизу, сорго трав’янисте та технічне, могар, перко (гібрид китайської капусти і ріпаку), тифон (гібрид китайської капусти і турнепсу), амарант, пелюшку (різновидність гороху польового осипаючого), редьку олійну, інші однорічні трави.

    Не включає:

    − вику та викові суміші, люпин солодкий та гіркий, середелу та сорго, які вирощують на зерно,

    див. 01.11.12.06, 01.11.12.07, 01.11.12.08 і 01.11.08;

    − кукурудзу кормову,

    див. 01.14.03;

    − люпин і кормові боби на силос, див. 01.14.09;

    − люпин та інші посіви на зелене добриво.

    = S 01.14.04.01÷

           01.14.04.03

    у складі 01.19.10

    227

    01.14.04.01

    Сіно з трав однорічних

     

    у складі 01.19.10

    228

    01.14.04.02

    Корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно з трав однорічних

     

    у складі 01.19.10

    229

    01.14.04.03

    Зелена маса трав однорічних на випас

     

    у складі 01.19.10

    230

    01.14.05

    Трави багаторічні

    Включає корми з безпокривних трав посіву поточного  та минулих років, підпокривних багаторічних трав.

    = S 01.14.05.01÷

      01.14.05.03

    у складі 01.19.10

    231

    01.14.05.01

    Сіно з трав багаторічних

     

    у складі 01.19.10

    232

    01.14.05.02

    Корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно з трав багаторічних

     

    у складі 01.19.10

    233

    01.14.05.03

    Зелена маса трав багаторічних на випас

     

    у складі 01.19.10

    234

    01.14.06

    Сіножаті

    Включає продукцію як природних, так і поліпшених сіножатей.

    = S 01.14.06.01

      01.14.06.02

    у складі 01.19.10

    235

    01.14.06.01

    Сіно з сіножатей

     

    у складі 01.19.10

    236

    01.14.06.02

    Корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно з сіножатей

     

    у складі 01.19.10

    237

    01.14.07

    Пасовища культивовані

    = S 01.14.07.01

           01.14.07.02

    у складі 01.19.10

    238

    01.14.07.01

    Сіно з пасовищ культивованих

     

    у складі 01.19.10

    239

    01.14.07.02

    Корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно з пасовищ культивованих

     

    у складі 01.19.10

    240

    01.14.08

    Пасовища природні

    = S 01.14.08.01

      01.14.08.02

    у складі 01.19.10

    241

    01.14.08.01

    Сіно з пасовищ природних

     

    у складі 01.19.10

    242

    01.14.08.02

    Корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно з пасовищ природних

     

    у складі 01.19.10

    243

    01.14.09

    Культури кормові інші

    Включає вику (включаючи викові суміші), кормові боби, люпин, кормову капусту, посіви соняшнику, сорго, гороху й інших культур, призначені для виробництва силосу, засилосовану масу дикорослих рослин, листя капусти, гички картоплі, кормових коренеплодів, цукрових буряків, інших рослин, стебла та качани кукурудзи обрушені, тощо.

    Не включає:

    −  силос з кукурудзи кормової,

    див. 01.14.03.01;

    −  корм зелений, сінаж, силос, трав”яне борошно

    з трав однорічних (див.01.14.04.02),

    трав багаторічних (див.01.14.05.02),

    сіножатей (див. 01.14.06.02), пасовищ культивованих (див.01.14.07.02) і природних

    (див.01.14.08.02).

    = S 01.14.09.01÷

      01.14.09.05

    у складі 01.19.10

    244

    01.14.09.01

    Силос з культур зернових і бобових

    Не включає:

    − силос з сорго,

    див. 01.14.09.02.

     

    у складі 01.19.10

    245

    01.14.09.02

    Силос з сорго

     

    у складі 01.19.10

    246

    01.14.09.03

    Силос з капусти кормової

     

    у складі 01.19.10

    247

    01.14.09.04

    Гичка коренеплодів кормових

     

    у складі 01.19.10

    248

    01.14.09.05

    Культури кормові інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.10

    249

    01.14.10

    Насіння та маточники культур кормових

    Включає також насіння трав, які призначені для вирощування дерну для облаштування газону.

    = Σ 01.14.10.01

          01.14.10.02

         

     

    у складі 01.19.10 і 01.19.31

    250

    01.14.10.01

    Насіння буряку кормового, насіння культур кормових інших

    = Σ  01.14.10.01.01÷       

           01.14.10.01.05

    01.19.31

    251

    01.14.10.01.01

    Насіння буряку кормового

     

    у складі 01.19.31

    252

    01.14.10.01.02

    Насіння культур кормових баштанних

     

    у складі 01.19.31

    253

    01.14.10.01.03

    Насіння трав однорічних

    = S 01.14.10.01.03.1

          01.14.10.01.03.2      

    у складі 01.19.31

    254

    01.14.10.01.03.1

    Насіння трави суданської

     

    у складі 01.19.31

    255

    01.14.10.01.03.2

    Насіння трав однорічних інших, н.в.і.у.

    Включає насіння райграсу, пелюшки, вики, насіння люпину кормового, викових сумішей.

     

    у складі 01.19.31

    256

    01.14.10.01.04

    Насіння трав багаторічних

    = S 01.14.10.01.04.1÷

     01.14.10.01.04.6

    у складі 01.19.31

    257

    01.14.10.01.04.1

    Насіння люцерни

     

    у складі 01.19.31

    258

    01.14.10.01.04.2

    Насіння конюшини

     

    у складі 01.19.31

    259

    01.14.10.01.04.3

    Насіння еспарцету

     

    у складі 01.19.31

    260

    01.14.10.01.04.4

    Насіння трав лукопасовищних

    Не включає:

    − насіння трав злакових,

    див. 01.14.10.01.04.5.

     

    у складі 01.19.31

    261

    01.14.10.01.04.5

    Насіння трав злакових 

     

    у складі 01.19.31

    262

    01.14.10.01.04.6

    Насіння трав багаторічних інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.31

    263

    01.14.10.01.05

    Насіння культур кормових інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.31

    264

    01.14.10.02

    Коренеплоди кормові маточні

    Включає коренеплоди кормові, які будуть висаджені для одержання насіння буряків кормових та інших коренеплодів кормових.

     

    у складі 01.19.10

    265

    01.15

    Квіти зрізані та квіти в бутонах, насіння квітів

    Включає продукцію відкритого та закритого ґрунту.

    = Σ 01.15.01

          01.15.02

    01.19.2

    266

    01.15.01

    Квіти зрізані та квіти в бутонах свіжі

    Включає зрізані квіти та бутони, придатні для складання букетів чи для декоративних цілей; зрізані гілки дерев, кущів та чагарників з квітами чи бутонами (магнолія, деякі види троянд).

    Не включає:

    − квіти та бутони тих видів рослин, які використовують переважно в парфумерії, фармакології чи як інсектициди, фунгіциди,

    див. 01.12.06.01.

    = Σ 01.15.01.01÷

          01.15.01.09

    01.19.21

    267

    01.15.01.01

    Троянда

     

    у складі 01.19.21

    268

    01.15.01.02

    Гвоздика

     

    у складі 01.19.21

    269

    01.15.01.03

    Тюльпан

     

    у складі 01.19.21

    270

    01.15.01.04

    Хризантема

     

    у складі 01.19.21

    271

    01.15.01.05

    Лілії

     

    у складі 01.19.21

    272

    01.15.01.06

    Піони

     

    у складі 01.19.21

    273

    01.15.01.07

    Гладіолуси

     

    у складі 01.19.21

    274

    01.15.01.08

    Айстри

     

    у складі 01.19.21

    275

    01.15.01.09

    Квіти зрізані та квіти в бутонах свіжі інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.21

    276

    01.15.02

    Насіння квітів

    Включає насіння однолітніх, дволітніх, багатолітніх трав”янистих рослин, які вирощують головним чином для одержання квітів, у т.ч. садових квітів.

    Не включає:

    − насіння та плоди культур ефіроолійних,

    див. 01.12.06.01;

    − насіння та плоди культур лікарських, див. 01.12.06.02;

    − насіння рослин кормових, трав для вирощування дерну, див. 01.14.10;

    − насіння дерев, кущів та чагарників для лісонасаджень.

     

    01.19.22

    277

    01.16

    Рослини в горщиках, ящиках тощо

    Включає живі декоративні рослини (зелені або з квітками) у горщиках, ящиках тощо із відкритого та закритого ґрунту.

     

    у складі 01.30.10

    278

    01.17

    Матеріал садивний: рослини живі, цибулини, бульби та корені, живці та вусики; міцелій грибів

    Включає живі рослини (із відкритого та закритого ґрунту) від дерев, кущів та чагарників (плодових, декоративних та інших), у т.ч. від рослин, що використовують в парфумерії, фармакології тощо, садивний матеріал (розсада, бульби, цибулини тощо), живці, підщепи, пагінці, паростки, вуса, батоги, саджанці з розсадників та маточників, які призначені для відтворення рослин та щеплення дерев, а також міцелій грибів і грибні спори.

    Не включає:

    − насіння квітів,

    див. 01.15.02;

    − насіння культур плодових, ягідних і насаджень інших багаторічних, див. 01.29;

    − коренеплоди культур овочевих (див. 01.13.02.05) і маточники цих культур

    (див. 01.13.02.06);

    − коренеплоди культур кормових (див. 01.14.01) і маточники цих культур

    (див. 01.14.10.02);

    − дерева різдвяні зрізані,

    див. 01.28.03.

    = S 01.17.01 ÷

          01.17.07

    01.30.10

    279

    01.17.01

    Розсада культур овочевих і баштанних

    = S 01.17.01.01

           01.17.01.02

    у складі 01.30.10

    280

    01.17.01.01

    Розсада культур овочевих

     

    у складі 01.30.10

    281

    01.17.01.02

    Розсада культур баштанних

     

    у складі 01.30.10

    282

    01.17.02

    Матеріал садивний культур квіткових

    = S 01.17.02.01÷

           01.17.02.03

    у складі 01.30.10

    283

    01.17.02.01

    Розсада квітів

    Включає рослини зелені або з квітками, які призначені для пересадження та подальшого вирощування, незалежно від мети господарського використання квіткової розсади: для реалізації, використання у власному господарстві, як маточників для отримання насіння.

     

    у складі 01.30.10

    284

    01.17.02.02

    Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини квітів

     

    у складі 01.30.10

    285

    01.17.02.03

    Саджанці квіткових насаджень

    Включає саджанці багаторічних квіткових насаджень (розетки коренів квіткових рослин, живі корені рослин тощо), які придатні для висадки чи використання у декоративних цілях, для одержання ефіроолійної сировини (пелюсток троянд) тощо.

     

    у складі 01.30.10

    286

    01.17.03

    Матеріал садивний культур плодових

    Включає садивний матеріал культур плодових

    (за переліком насаджень багаторічних, які зазначені

    у 01.21).

    = S 01.17.03.01÷

           01.17.03.04

    у складі 01.30.10

    287

    01.17.03.01

    Сіянці культур плодових

    Включає молоді рослини плодових культур, які вирощені з насіння.

     

    у складі 01.30.10

    288

    01.17.03.02

    Живці культур плодових

    Включає корінці, паростки чи бокові гілки, які використовують для вегетативного розмноження плодових культур та інших насаджень.

     

    у складі 01.30.10

    289

    01.17.03.03

    Підщепи культур плодових

     

    у складі 01.30.10

    290

    01.17.03.04

    Саджанці культур плодових

     

    у складі 01.30.10

    291

    01.17.04

    Матеріал садивний культур ягідних

    = S 01.17.04.01÷

           01.17.04.03

    у складі 01.30.10

    292

    01.17.04.01

    Саджанці культур ягідних

    Включає саджанці малини, смородини, аґрусу, чорноплідної горобини, обліпихи, інших ягідників.

    Не включає:

    − вуса суниці,

    див. 01.17.04.02.

     

    у складі 01.30.10

    293

    01.17.04.02

    Вуса суниці

     

    у складі 01.30.10

    294

    01.17.04.03

    Розсада культур ягідних

    = S 01.17.04.03.01÷

           01.17.04.03.04

    у складі 01.30.10

    295

    01.17.04.03.01

    Розсада суниці та полуниці

     

    у складі 01.30.10

    296

    01.17.04.03.02

    Розсада журавлини

     

    у складі 01.30.10

    297

    01.17.04.03.03

    Розсада лохини

     

    у складі 01.30.10

    298

    01.17.04.03.04

    Розсада культур ягідних інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.30.10

    299

    01.17.05

    Матеріал садивний винограду

    = S 01.17.05.01

          01.17.05.02

    у складі 01.30.10

    300

    01.17.05.01

    Живці (чубуки) виноградної лози

     

    у складі 01.30.10

    301

    01.17.05.02

    Саджанці винограду

    Включає саджанці винограду всіх сортів.

     

    у складі 01.30.10

    302

    01.17.06

    Матеріал садивний рослин інших, н.в.і.у.

    Включає садивний матеріал культивованих та декоративних насаджень.

    = S 01.17.06.01÷

           01.17.06.05

    у складі 01.30.10

    303

    01.17.06.01

    Сіянці насаджень інших

     

    у складі 01.30.10

    304

    01.17.06.02

    Живці, черешки насаджень інших

     

    у складі 01.30.10

    305

    01.17.06.02.01

    Черешки лаванди

     

    у складі 01.30.10

    306

    01.17.06.02.02

    Черешки хмелю

     

    у складі 01.30.10

    307

    01.17.06.03

    Підщепи насаджень інших

     

    у складі 01.30.10

    308

    01.17.06.04

    Саджанці насаджень інших

     

    у складі 01.30.10

    309

    01.17.06.04.01

    Саджанці насаджень декоративних

     

    у складі 01.30.10

    310

    01.17.06.04.02

    Саджанці хмелю

     

    у складі 01.30.10

    311

    01.17.06.05

    Матеріал садивний інший, н.в.і.у.

     

    у складі 01.30.10

    312

    01.17.07

    Міцелій грибів і грибні спори

    = S 01.17.07.01

           01.17.07.02

    у складі 01.30.10

    313

    01.17.07.01

    Міцелій грибів

     

    у складі 01.30.10

    314

    01.17.07.02

    Грибні спори

     

    у складі 01.30.10

    315

    01.18

    Сировина рослинна інша

    = S 01.18.01÷

           01.18.03

    01.19.39

    316

    01.18.01

    Солома та полова культур зернових

    Включає солому та полову культур зернових озимих та ярих.

    Не включає:

    − стебла кукурудзи,

    див. 01.14.09.

     

    01.11.50

    317

    01.18.02

    Матеріали рослинного походження, що їх використовують переважно для плетіння, набивання, фарбування чи дублення

     

    01.29.30

    318

    01.18.03

    Сировина рослинна інша, н.в.і.у.

     

    у складі 01.19.39

    319

    01.2

    Культури багаторічні

    Включає продукцію культур багаторічних (які існують більше двох вегетаційних періодів) із насаджень культивованих, а також вирощування цих культур з метою одержання насіння для їхнього відтворення.

    Не включає:

    − продукцію з насаджень дикорослих.

    = Σ 01.21÷

          01.29   

    01.2

    320

    01.21

    Культури плодові

    Включає плоди культур зерняткових, кісточкових і субтропічних.

    Не включає:

    − плоди культур ягідних,

    див. 01.22;

    − культури продовольчі баштанні, див. 01.13.03;

    − плоди культур цитрусових,

    див. 01.23;

    − горіхи, див. 01.24;

    − виноград, див. 01.25.

    = Σ 01.21.01÷

          01.21.03

    = Σ 01.22

          01.24

    321

    01.21.01

    Плоди культур зерняткових

    = Σ 01.21.01.01 ÷

    01.21.01.04

    у складі 01.24

    322

    01.21.01.01

    Яблука (плоди)

     

    01.24.10

    323

    01.21.01.02

    Груші (плоди)

     

    01.24.21

    324

    01.21.01.03

    Айва (плоди)

     

    01.24.22

    325

    01.21.01.04

    Плоди культур зерняткових інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.24.29

    326

    01.21.02

    Плоди культур кісточкових

    = Σ 01.21.02.01÷

          01.21.02.08

    у складі 01.24

    327

    01.21.02.01

    Абрикоси (плоди)

     

    01.24.23

    328

    01.21.02.02

    Вишня та черешня (плоди)

     

    01.24.24

    329

    01.21.02.02.01

    Вишня (плоди)

    = Σ 01.21.02.02.01

           01.21.02.02.02

    у складі 01.24.24

    330

    01.21.02.02.02

    Черешня (плоди)

     

    у складі 01.24.24

    331

    01.21.02.03

    Персики та нектарини (плоди)

    = Σ 01.21.02.03.01

           01.21.02.03.02

    = Σ 01.24.25

           01.24.26

    332

    01.21.02.03.01

    Персики (плоди)

     

    01.24.25

    333

    01.21.02.03.02

    Нектарини (плоди)

     

    01.24.26

    334

    01.21.02.04

    Сливи та терен (плоди)

    = Σ 01.21.02.04.01

           01.21.02.04.02

    = Σ 01.24.27

           01.24.28

    335

    01.21.02.04.01

    Сливи (плоди)

    Включає також плоди мірабелі.

     

    01.24.27

    336

    01.21.02.04.02

    Терен (плоди)

     

    01.24.28

    337

    01.21.02.05

    Алича (плоди)

    Включає також ткемалі, вишнесливу.

     

    у складі 01.24.29

    338

    01.21.02.06

    Барбарис (плоди)

     

    у складі 01.24.29

    339

    01.21.02.07

    Кизил (плоди)

     

    у складі 01.24.29

    340

    01.21.02.08

    Плоди культур кісточкових інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.24.29

    341

    01.21.03

    Плоди культур тропічних і субтропічних

    Не включає:

    − плоди культур цитрусових,

    див. 01.23.

    = Σ 01.21.03.01÷

           01.21.03.06

    01.22.1

    342

    01.21.03.01

    Авокадо

     

    01.22.11

    343

    01.21.03.02

    Банани, плантайни та плоди подібні

     

    01.22.12

    344

    01.21.03.03

    Фініки

     

    01.22.13

    345

    01.21.03.04

    Інжир

     

    01.22.14

    346

    01.21.03.05

    Гранат

     

    у складі 01.22.19

    347

    01.21.03.06

    Плоди тропічних і субтропічних культур інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.22.19

    348

    01.22

    Культури ягідні

    Включає продукцію культур ягідних відкритого та закритого ґрунту тільки із насаджень культивованих.

    Не включає:

    − культури баштанні продовольчі, див. 01.13.03;

    − виноград, див. 01.25.

    = Σ 01.22.01÷

           01.22.13

    01.25.1

    349

    01.22.01

    Малина й ожина (плоди)

     

    01.25.12

    350

    01.22.02

    Суниці та полуниці (плоди)

     

    01.25.13

    351

    01.22.03

    Смородина (плоди)

    Включає смородину чорну та смородину білу, червону та іншу (порічку).

    = Σ 01.22.03.01

           01.22.03.02

    у складі 01.25.19

    352

    01.22.03.01

    Смородина чорна (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    353

    01.22.03.02

    Смородина біла, червона та інша, окрім чорної (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    354

    01.22.04

    Аґрус (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    355

    01.22.05

    Журавлина (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    356

    01.22.06

    Чорниця (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    357

    01.22.07

    Брусниця (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    358

    01.22.08

    Лохина (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    359

    01.22.09

    Шовковиця (ягода тутова) (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    360

    01.22.10

    Ківі (плоди)

    Включає також плоди актинідії.

     

    01.25.11

    361

    01.22.11

    Чорноплідна горобина (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    362

    01.22.12

    Обліпиха (плоди)

     

    у складі 01.25.19

    363

    01.22.13

    Плоди культур ягідних інших, н.в.і.у.

    Включає плоди йошти, калини та інших ягідників культивованих.

     

    у складі 01.25.19

    364

    01.23

    Культури цитрусові

    = Σ 01.23.01÷

    01.23.05

    01.23.1

    365

    01.23.01

    Помело та грейпфрути

     

    01.23.11

    366

    01.23.02

    Лимони та лайми

     

    01.23.12

    367

    01.23.03

    Апельсини

     

    01.23.13

    368

    01.23.04

    Танжерини, мандарини та клементини

     

    01.23.14

    369

    01.23.05

    Плоди цитрусових культур інші, н.в.і.у.

     

    01.23.19

    370

    01.24

    Горіхи

    Не включає:

    − горіхи їстівні дикорослі;

    − арахіс, див. 01.12.01.02;

    − горіхи кокосові,

    див. 01.27.02.

    = Σ 01.24.01÷

    01.24.06

    01.25.3

    371

    01.24.01

    Мигдаль

     

    01.25.31

    372

    01.24.02

    Каштани

     

    01.25.32

    373

    01.24.03

    Фундук (ліщина)

     

    01.25.33

    374

    01.24.04

    Фісташки

     

    01.25.34

    375

    01.24.05

    Горіхи волоські

     

    01.25.35

    376

    01.24.06

    Горіхи інші, н.в.і.у.

     

    01.25.39

    377

    01.25

    Виноград

    Не включає:

    − саджанці винограду,

    див. 01.17.05.02.

    = Σ 01.25.01÷

          01.25.03

    01.21

    378

    01.25.01

    Виноград столовий

    Включає виноград столових сортів для споживання у свіжому вигляді.

    Не включає:

    − виноград сушений (родзинки, кишмиш тощо).

    = Σ 01.25.01.01÷

           01.25.01.04

    01.21.11

    379

    01.25.01.01

    Виноград сортів столових

     

    у складі  01.21.11

    380

    01.25.01.02

    Виноград сортів столово−винних

     

    у складі  01.21.11

    381

    01.25.01.03

    Виноград сортів столово− кишмишних і кишмишно− столових

     

    у складі  01.21.11

    382

    01.25.01.04

    Виноград сортів столових інших, н.в.і.у.

     

    у складі  01.21.11

    383

    01.25.02

    Виноград для виробництва вина

     

    у складі  01.21.12

    384

    01.25.03

    Виноград інший

     

    01.21.12

    385

    01.26

    Плоди свіжі інші, н.в.і.у.

    Включає плоди насаджень багаторічних культивованих інших.

     

    у складі 01.25.90

    386

    01.27

    Культури олійні

    = Σ 01.27.01÷

          01.27.03

    01.26

    387

    01.27.01

    Маслини

    = Σ 01.27.01.01

           01.27.01.02

    01.26.1

    388

    01.27.01.01

    Маслини столові

     

    01.26.11

    389

    01.27.01.02

    Маслини для виготовлення олії оливкової

     

    01.26.12

    390

    01.27.02

    Горіхи кокосові

     

    01.26.20

    391

    01.27.03

    Плоди культур олійних інші, н.в.і.у.

    Не включає:

    − арахіс, див. 01.12.01.02.

     

    01.26.90

    392

    01.28

    Культури багаторічні інші

    = Σ 01.28.01÷

          01.28.05

    = Σ 01.27.1

           01.29

    393

    01.28.01

    Культури для виробництва напоїв

     

    = Σ 01.28.01.01÷

          01.28.01.05

    01.27.1

    394

    01.28.01.01

    Кава в зернах несмажена

     

    01.27.11

    395

    01.28.01.02

    Листя чаю

     

    01.27.12

    396

    01.28.01.03

    Листя мате

     

    01.27.13

    397

    01.28.01.04

    Какао−боби

     

    01.27.14

    398

    01.28.01.05

    Культури для виробництва напоїв, н.в.і.у.

     

    у складі  01.27.1

    399

    01.28.02

    Каучук натуральний

     

    01.29.10

    400

    01.28.03

    Дерева різдвяні зрізані

     

    01.29.20

    401

    01.28.04

    Дерен

    Включає рослини багаторічні  відкритого ґрунту для облаштування газону.

     

     

    402

    01.28.05

    Культури багаторічні інші, н.в.і.у.

     

    у складі 01.29

    403

    01.29

    Насіння культур плодових, ягідних та інших насаджень багаторічних

    = Σ 01.29.01÷

     01.29.03

    у складі 01.25.20

     

    404

    01.29.01

    Насіння культур плодових

    = Σ 01.29.01.01÷

           01.29.01.03

    01.25.20

    405

    01.29.01.01

    Насіння культур плодових зерняткових

     

    у складі 01.25.20

     

    406

    01.29.01.02

    Насіння культур плодових кісточкових

     

    у складі 01.25.20

    407

    01.29.01.03

    Насіння культур плодових інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.25.20

    408

    01.29.02

    Насіння культур ягідних

     

     

    409

    01.29.03

    Насіння насаджень багаторічних інших, н.в.і.у.

     

    у складі 01.25.20

    Перегляди: 0