Головна Група 11. Продукція борошномельно-круп’яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина

    Група 11. Продукція борошномельно-круп’яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина

    Група 11
    Продукція борошномельно-круп”яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина

    Примітки:

    1. Ця група не включає:

    (a) обсмажений солод, що використовується як замінник кави (товарна позиція 0901 або 2101);

    (b) борошно, крупку, крупи та крохмалі після обробки, зазначені в товарній позиції 1901;

    (c) кукурудзяні пластівці або інші продукти, зазначені в товарній позиції 1904;

    (d) овочі, приготовлені або консервовані, зазначені в товарних позиціях 2001, 2004 або 2005;

    (e) фармацевтичну продукцію (група 30); або

    (f) крохмалі, що мають властивості парфумерних, косметичних або туалетних засобів (група 33).

    1. (A) Продукти борошномельного виробництва, наведені в таблиці далі, включаються до цієї групи, якщо за масою сухої речовини:

    (a) вміст крохмалю (визначений методом поляриметрії за Еверсом) перевищує той, що зазначений у графі 2; і

    (b) зольність (вміст золи) (після внесення поправки на всі додані мінеральні речовини) не перевищує рівень, зазначений у графі 3.

    Продукти, що не відповідають наведеним вимогам, слід включати до товарної позиції 2302. У будь-якому разі зародки зернових культур, цілі, плющені, перероблені в пластівці або розмелені, завжди класифікуються в товарній позиції 1104.

    (B) Продукти цієї групи, що відповідають наведеним вимогам, слід класифікувати в товарній позиції 1101 або 1102, якщо вихід продукту при просіюванні крізь сито з металевої сітки з вічком, номінальний розмір якого наведено в графі 4 або 5 таблиці, становить за масою не менше ніж це передбачено для відповідної зернової культури.

    В іншому разі їх слід класифікувати в товарній позиції 1103 або 1104.

    Зернова культура

    Вміст крохмалю, мас. %

    Зольність, мас. %

    Вихід продукту при просіюванні крізь сито з вічком не менше, мас. %

    315 мкм

    500 мкм

    Пшениця і жито

    45

    2,5

    80

    Ячмінь

    45

    3

    80

    Овес

    45

    5

    80

    Кукурудза і зернове сорго

    45

    2

    90

    Рис

    45

    1,6

    80

    Гречка

    45

    4

    80

    Інші зернові культури

    45

    2

    50

    1. У товарній позиції 1103 терміни “крупи” і “крупка” означають продукти, отримані подрібненням зерен зернових культур:

    (a) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, – для продуктів з кукурудзи;

    (b) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 1,25 мм, – для продуктів з інших зернових культур.

    Додаткові примітки:

    1. Ставка мита, що застосовується до сумішей, які входять до цієї групи, повинна бути такою:

    (a) до сумішей, в яких один з компонентів становить не менш як 90 мас. %, ставка мита застосовується така сама, як до цього компонента;

    (b) до інших сумішей ставка мита застосовується така сама, як до компонента, що має найвищу ставку імпортного мита.

    1. У товарній позиції 1106 терміни “борошно”, “крупи” і “порошок” означають продукти (крім подрібненого висушеного кокоса), одержані в результаті помелу або будь-якого іншого процесу подрібнення бобових овочів товарної позиції 0713, саго або коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08:

    (a) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, – для сушених бобових овочів, саго, коренеплодів, бульбоплодів, а також продуктів групи 08 (за винятком горіхів товарних позицій 0801 і 0802);

    (b) не менш як 50 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2,5 мм, – для горіхів товарних позицій 0801 і 0802.

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    1101 00

    Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину):

     

     

     

     

    – борошно пшеничне:

     

     

     

     

    1101 00 11 00

    – – з твердої пшениці

     

    15

    15

    1101 00 15 00

    – – з м”якої пшениці та полби

     

    15

    15

    1101 00 90 00

    – борошно із суміші пшениці та жита (меслину)

     

    15

    15

    1102

    Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину):

     

     

     

     

    1102 20

    – борошно кукурудзяне:

     

     

     

     

    1102 20 10 00

    – – з вмістом жиру не більш як 1,5 мас. %

     

    20

    20

    1102 20 90 00

    – – інше

     

    20

    20

    1102 90

    – інше:

     

     

     

     

    1102 90 10 00

    – – борошно ячмінне

     

    20

    20

    1102 90 30 00

    – – борошно вівсяне

     

    20

    20

    1102 90 50 00

    – – борошно рисове

     

    20

    20

    1102 90 70 00

    – – борошно житнє

     

    20

    20

    1102 90 90 00

    – – інше

     

    20

    20

    1103

    Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур:

     

     

     

     

    – крупи та крупка:

     

     

     

     

    1103 11

    – – з пшениці:

     

     

     

     

    1103 11 10 00

    – – – з твердої пшениці

     

    20

    20

    1103 11 90 00

    – – – м”якої пшениці та полби

     

    20

    20

    1103 13

    – – з кукурудзи:

     

     

     

     

    1103 13 10 00

    – – – з вмістом жиру не більш як 1,5 мас. %

     

    20

    20

    1103 13 90 00

    – – – інша

     

    20

    20

    1103 19

    – – із зерна інших зернових культур:

     

     

     

     

    1103 19 20 00

    – – – жита або ячменю

     

    20

    20

    1103 19 40 00

    – – – вівса

     

    20

    20

    1103 19 50 00

    – – – рису

     

    20

    20

    1103 19 90 00

    – – – інших

     

    20

    20

    1103 20

    – гранули:

     

     

     

     

    1103 20 25 00

    – – жита або ячменю

     

    20

    20

    1103 20 30 00

    – – з вівса

     

    20

    20

    1103 20 40 00

    – – з кукурудзи

     

    20

    20

    1103 20 50 00

    – – з рису

     

    20

    20

    1103 20 60 00

    – – з пшениці

     

    20

    20

    1103 20 90 00

    – – з інших зернових культур

     

    20

    20

    1104

    Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені:

     

     

     

     

    – зерно, плющене або у вигляді пластівців:

     

     

     

     

    1104 12

    – – з вівса:

     

     

     

     

    1104 12 10 00

    – – – плющене

     

    20

    20

    1104 12 90 00

    – – – у вигляді пластівців

     

    10

    10

    1104 19

    – – з інших зернових культур:

     

     

     

     

    1104 19 10 00

    – – – пшениці

     

    20

    20

    1104 19 30 00

    – – – жита

     

    20

    20

    1104 19 50 00

    – – – кукурудзи

     

    20

    20

    – – – з ячменю:

     

     

     

     

    1104 19 61 00

    – – – – плющене

     

    20

    20

    1104 19 69 00

    – – – – у вигляді пластівців

     

    20

    20

    – – – інших:

     

     

     

     

    1104 19 91 00

    – – – – пластівці з рису

     

    20

    20

    1104 19 99 00

    – – – – інші

     

    10

    10

    – інше оброблене зерно (наприклад, лущене, обрушене, різане (ядро) або подрібнене):

     

     

     

     

    1104 22

    – – з вівса:

     

     

     

     

    1104 22 40 00

    – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене

     

    20

    20

    1104 22 50 00

    – – – обрушене

     

    20

    20

    1104 22 95 00

    – – – інше

     

    20

    20

    1104 23

    – – з кукурудзи:

     

     

     

     

    1104 23 40 00

    – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене; обрушене

     

    20

    20

    1104 23 98 00

    – – – інше

     

    20

    20

    1104 29

    – – з інших зернових культур:

     

     

     

     

    – – – ячменю:

     

     

     

     

    1104 29 04 00

    – – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене

     

    20

    20

    1104 29 05 00

    – – – – обрушене

     

    20

    20

    1104 29 08 00

    – – – – інше

     

    20

    20

    – – – інше:

     

     

     

     

    1104 29 17 00

    – – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене

     

    20

    20

    1104 29 30 00

    – – – – обрушене

     

    20

    20

    – – – – тільки подрібнене:

     

     

     

     

    1104 29 51 00

    – – – – – пшениці

     

    20

    20

    1104 29 55 00

    – – – – – жита

     

    20

    20

    1104 29 59 00

    – – – – – інше

     

    20

    20

    – – – – інше:

     

     

     

     

    1104 29 81 00

    – – – – – пшениці

     

    20

    20

    1104 29 85 00

    – – – – – жита

     

    20

    20

    1104 29 89 00

    – – – – – інше

     

    20

    20

    1104 30

    – зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені:

     

     

     

     

    1104 30 10 00

    – – пшениці

     

    20

    20

    1104 30 90 00

    – – інших зернових культур

     

    20

    20

    1105

    Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі:

     

     

     

     

    1105 10 00 00

    – борошно, крупи та порошок

     

    20

    20

    1105 20 00 00

    – пластівці, гранули

     

    20

    20

    1106

    Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08:

     

     

     

     

    1106 10 00 00

    – із сушених бобових овочів товарної позиції 0713

     

    20

    20

    1106 20

    – із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714:

     

     

     

     

    1106 20 10 00

    – – денатуровані

     

    20

    20

    1106 20 90 00

    – – інші

     

    20

    20

    1106 30

    – з продуктів групи 08:

     

     

     

     

    1106 30 10 00

    – – з бананів

     

    20

    20

    1106 30 90 00

    – – інші

     

    15

    15

    1107

    Солод, обсмажений або необсмажений:

     

     

     

     

    1107 10

    – необсмажений:

     

     

     

     

    – – з пшениці:

     

     

     

     

    1107 10 11 00

    – – – у вигляді борошна

     

    10

    10

    1107 10 19 00

    – – – інший

     

    10

    10

    – – інший:

     

     

     

     

    1107 10 91 00

    – – – у вигляді борошна

     

    10

    10

    1107 10 99 00

    – – – інший

     

    10

    10

    1107 20 00 00

    – обсмажений

     

    10

    10

    1108

    Крохмалі; інулін:

     

     

     

     

    – крохмалі:

     

     

     

     

    1108 11 00 00

    – – пшеничний

     

    15

    15

    1108 12 00 00

    – – кукурудзяний

     

    10

    10

    1108 13 00 00

    – – картопляний

     

    15

    15

    1108 14 00 00

    – – маніоковий

     

    20

    20

    1108 19

    – – інший:

     

     

     

     

    1108 19 10 00

    – – – рисовий

     

    15

    15

    1108 19 90 00

    – – – інший

     

    15

    15

    1108 20 00 00

    – інулін

     

    20

    20

    1109 00 00 00

    Клейковина пшенична, суха чи сира

     

    15

    15

    Перегляди: 0