Група 11
Продукція борошномельно-круп”яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина
Примітки:
- Ця група не включає:
(a) обсмажений солод, що використовується як замінник кави (товарна позиція 0901 або 2101);
(b) борошно, крупку, крупи та крохмалі після обробки, зазначені в товарній позиції 1901;
(c) кукурудзяні пластівці або інші продукти, зазначені в товарній позиції 1904;
(d) овочі, приготовлені або консервовані, зазначені в товарних позиціях 2001, 2004 або 2005;
(e) фармацевтичну продукцію (група 30); або
(f) крохмалі, що мають властивості парфумерних, косметичних або туалетних засобів (група 33).
- (A) Продукти борошномельного виробництва, наведені в таблиці далі, включаються до цієї групи, якщо за масою сухої речовини:
(a) вміст крохмалю (визначений методом поляриметрії за Еверсом) перевищує той, що зазначений у графі 2; і
(b) зольність (вміст золи) (після внесення поправки на всі додані мінеральні речовини) не перевищує рівень, зазначений у графі 3.
Продукти, що не відповідають наведеним вимогам, слід включати до товарної позиції 2302. У будь-якому разі зародки зернових культур, цілі, плющені, перероблені в пластівці або розмелені, завжди класифікуються в товарній позиції 1104.
(B) Продукти цієї групи, що відповідають наведеним вимогам, слід класифікувати в товарній позиції 1101 або 1102, якщо вихід продукту при просіюванні крізь сито з металевої сітки з вічком, номінальний розмір якого наведено в графі 4 або 5 таблиці, становить за масою не менше ніж це передбачено для відповідної зернової культури.
В іншому разі їх слід класифікувати в товарній позиції 1103 або 1104.
Зернова культура |
Вміст крохмалю, мас. % |
Зольність, мас. % |
Вихід продукту при просіюванні крізь сито з вічком не менше, мас. % |
|
315 мкм |
500 мкм |
|||
Пшениця і жито |
45 |
2,5 |
80 |
– |
Ячмінь |
45 |
3 |
80 |
– |
Овес |
45 |
5 |
80 |
– |
Кукурудза і зернове сорго |
45 |
2 |
– |
90 |
Рис |
45 |
1,6 |
80 |
– |
Гречка |
45 |
4 |
80 |
– |
Інші зернові культури |
45 |
2 |
50 |
– |
- У товарній позиції 1103 терміни “крупи” і “крупка” означають продукти, отримані подрібненням зерен зернових культур:
(a) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, – для продуктів з кукурудзи;
(b) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 1,25 мм, – для продуктів з інших зернових культур.
Додаткові примітки:
- Ставка мита, що застосовується до сумішей, які входять до цієї групи, повинна бути такою:
(a) до сумішей, в яких один з компонентів становить не менш як 90 мас. %, ставка мита застосовується така сама, як до цього компонента;
(b) до інших сумішей ставка мита застосовується така сама, як до компонента, що має найвищу ставку імпортного мита.
- У товарній позиції 1106 терміни “борошно”, “крупи” і “порошок” означають продукти (крім подрібненого висушеного кокоса), одержані в результаті помелу або будь-якого іншого процесу подрібнення бобових овочів товарної позиції 0713, саго або коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08:
(a) не менш як 95 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, – для сушених бобових овочів, саго, коренеплодів, бульбоплодів, а також продуктів групи 08 (за винятком горіхів товарних позицій 0801 і 0802);
(b) не менш як 50 мас. % яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2,5 мм, – для горіхів товарних позицій 0801 і 0802.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
1101 00 |
Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину): |
|
|
|
|
– борошно пшеничне: |
|
|
|
|
|
1101 00 11 00 |
– – з твердої пшениці |
|
15 |
15 |
– |
1101 00 15 00 |
– – з м”якої пшениці та полби |
|
15 |
15 |
– |
1101 00 90 00 |
– борошно із суміші пшениці та жита (меслину) |
|
15 |
15 |
– |
1102 |
Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину): |
|
|
|
|
1102 20 |
– борошно кукурудзяне: |
|
|
|
|
1102 20 10 00 |
– – з вмістом жиру не більш як 1,5 мас. % |
|
20 |
20 |
– |
1102 20 90 00 |
– – інше |
|
20 |
20 |
– |
1102 90 |
– інше: |
|
|
|
|
1102 90 10 00 |
– – борошно ячмінне |
|
20 |
20 |
– |
1102 90 30 00 |
– – борошно вівсяне |
|
20 |
20 |
– |
1102 90 50 00 |
– – борошно рисове |
|
20 |
20 |
– |
1102 90 70 00 |
– – борошно житнє |
|
20 |
20 |
– |
1102 90 90 00 |
– – інше |
|
20 |
20 |
– |
1103 |
Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур: |
|
|
|
|
– крупи та крупка: |
|
|
|
|
|
1103 11 |
– – з пшениці: |
|
|
|
|
1103 11 10 00 |
– – – з твердої пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1103 11 90 00 |
– – – м”якої пшениці та полби |
|
20 |
20 |
– |
1103 13 |
– – з кукурудзи: |
|
|
|
|
1103 13 10 00 |
– – – з вмістом жиру не більш як 1,5 мас. % |
|
20 |
20 |
– |
1103 13 90 00 |
– – – інша |
|
20 |
20 |
– |
1103 19 |
– – із зерна інших зернових культур: |
|
|
|
|
1103 19 20 00 |
– – – жита або ячменю |
|
20 |
20 |
– |
1103 19 40 00 |
– – – вівса |
|
20 |
20 |
– |
1103 19 50 00 |
– – – рису |
|
20 |
20 |
– |
1103 19 90 00 |
– – – інших |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 |
– гранули: |
|
|
|
|
1103 20 25 00 |
– – жита або ячменю |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 30 00 |
– – з вівса |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 40 00 |
– – з кукурудзи |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 50 00 |
– – з рису |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 60 00 |
– – з пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1103 20 90 00 |
– – з інших зернових культур |
|
20 |
20 |
– |
1104 |
Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені: |
|
|
|
|
– зерно, плющене або у вигляді пластівців: |
|
|
|
|
|
1104 12 |
– – з вівса: |
|
|
|
|
1104 12 10 00 |
– – – плющене |
|
20 |
20 |
– |
1104 12 90 00 |
– – – у вигляді пластівців |
|
10 |
10 |
– |
1104 19 |
– – з інших зернових культур: |
|
|
|
|
1104 19 10 00 |
– – – пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1104 19 30 00 |
– – – жита |
|
20 |
20 |
– |
1104 19 50 00 |
– – – кукурудзи |
|
20 |
20 |
– |
– – – з ячменю: |
|
|
|
|
|
1104 19 61 00 |
– – – – плющене |
|
20 |
20 |
– |
1104 19 69 00 |
– – – – у вигляді пластівців |
|
20 |
20 |
– |
– – – інших: |
|
|
|
|
|
1104 19 91 00 |
– – – – пластівці з рису |
|
20 |
20 |
– |
1104 19 99 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– інше оброблене зерно (наприклад, лущене, обрушене, різане (ядро) або подрібнене): |
|
|
|
|
|
1104 22 |
– – з вівса: |
|
|
|
|
1104 22 40 00 |
– – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене |
|
20 |
20 |
– |
1104 22 50 00 |
– – – обрушене |
|
20 |
20 |
– |
1104 22 95 00 |
– – – інше |
|
20 |
20 |
– |
1104 23 |
– – з кукурудзи: |
|
|
|
|
1104 23 40 00 |
– – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене; обрушене |
|
20 |
20 |
– |
1104 23 98 00 |
– – – інше |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 |
– – з інших зернових культур: |
|
|
|
|
– – – ячменю: |
|
|
|
|
|
1104 29 04 00 |
– – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 05 00 |
– – – – обрушене |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 08 00 |
– – – – інше |
|
20 |
20 |
– |
– – – інше: |
|
|
|
|
|
1104 29 17 00 |
– – – – лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 30 00 |
– – – – обрушене |
|
20 |
20 |
– |
– – – – тільки подрібнене: |
|
|
|
|
|
1104 29 51 00 |
– – – – – пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 55 00 |
– – – – – жита |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 59 00 |
– – – – – інше |
|
20 |
20 |
– |
– – – – інше: |
|
|
|
|
|
1104 29 81 00 |
– – – – – пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 85 00 |
– – – – – жита |
|
20 |
20 |
– |
1104 29 89 00 |
– – – – – інше |
|
20 |
20 |
– |
1104 30 |
– зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені: |
|
|
|
|
1104 30 10 00 |
– – пшениці |
|
20 |
20 |
– |
1104 30 90 00 |
– – інших зернових культур |
|
20 |
20 |
– |
1105 |
Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі: |
|
|
|
|
1105 10 00 00 |
– борошно, крупи та порошок |
|
20 |
20 |
– |
1105 20 00 00 |
– пластівці, гранули |
|
20 |
20 |
– |
1106 |
Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08: |
|
|
|
|
1106 10 00 00 |
– із сушених бобових овочів товарної позиції 0713 |
|
20 |
20 |
– |
1106 20 |
– із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714: |
|
|
|
|
1106 20 10 00 |
– – денатуровані |
|
20 |
20 |
– |
1106 20 90 00 |
– – інші |
|
20 |
20 |
– |
1106 30 |
– з продуктів групи 08: |
|
|
|
|
1106 30 10 00 |
– – з бананів |
|
20 |
20 |
– |
1106 30 90 00 |
– – інші |
|
15 |
15 |
– |
1107 |
Солод, обсмажений або необсмажений: |
|
|
|
|
1107 10 |
– необсмажений: |
|
|
|
|
– – з пшениці: |
|
|
|
|
|
1107 10 11 00 |
– – – у вигляді борошна |
|
10 |
10 |
– |
1107 10 19 00 |
– – – інший |
|
10 |
10 |
– |
– – інший: |
|
|
|
|
|
1107 10 91 00 |
– – – у вигляді борошна |
|
10 |
10 |
– |
1107 10 99 00 |
– – – інший |
|
10 |
10 |
– |
1107 20 00 00 |
– обсмажений |
|
10 |
10 |
– |
1108 |
Крохмалі; інулін: |
|
|
|
|
– крохмалі: |
|
|
|
|
|
1108 11 00 00 |
– – пшеничний |
|
15 |
15 |
– |
1108 12 00 00 |
– – кукурудзяний |
|
10 |
10 |
– |
1108 13 00 00 |
– – картопляний |
|
15 |
15 |
– |
1108 14 00 00 |
– – маніоковий |
|
20 |
20 |
– |
1108 19 |
– – інший: |
|
|
|
|
1108 19 10 00 |
– – – рисовий |
|
15 |
15 |
– |
1108 19 90 00 |
– – – інший |
|
15 |
15 |
– |
1108 20 00 00 |
– інулін |
|
20 |
20 |
– |
1109 00 00 00 |
Клейковина пшенична, суха чи сира |
|
15 |
15 |
– |