Група 19
Готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби
Примітки:
- Ця група не включає:
(a) готові харчові продукти з вмістом понад 20 мас. % ковбаси, м”яса, м”ясних субпродуктів, крові, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16), за винятком виробів з начинкою, зазначених у товарній позиції 1902;
(b) сухе печиво або інші вироби на основі борошна чи крохмалю, вироблені спеціально для годівлі тварин (товарна позиція 2309); або
(c) лікарські засоби та інші продукти групи 30.
- У товарній позиції 1901:
(a) термін “крупи” означає крупи із зерна зернових культур групи 11;
(b) терміни “борошно” і “крупка” означають:
1) борошно та крупку із зерна зернових культур групи 11, і
2) борошно, крупи та порошки рослинного походження будь-якої групи, крім борошна, крупів та порошків із сушених овочів (товарна позиція 0712), картоплі (товарна позиція 1105) або сушених бобових овочів (товарна позиція 1106).
- До товарної позиції 1904 не включаються вироби з вмістом понад 6 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу або ж покриті шоколадом чи інші харчові продукти з вмістом какао (товарна позиція 1806).
- У товарній позиції 1904 слова “приготовлені іншим способом” означають, що вироби піддано особливій обробці чи приготуванню, відмінним від передбачених у товарних позиціях або в примітках групи 10 чи 11.
Додаткова примітка:
- Термін “солодке сухе печиво” у підпозиції 1905 31 означає продукти з вмістом води не більш як 12 мас. % і жиру не більш як 35 мас. % (начинка та покриття під час визначення зазначених показників не враховуються).
- Товарна підкатегорія 1905 90 20 00 поширюється лише на сухі та крихкі продукти.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
1901 |
Екстракти солодові; готові харчові продукти з борошна, крупки, крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401 – 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас. % у перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені: |
|
|
|
|
1901 10 00 00 |
– продукти дитячого харчування, розфасовані для роздрібної торгівлі |
|
0 |
0 |
– |
1901 20 00 00 |
– суміші та тісто для виробництва хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів товарної позиції 1905 |
|
10 |
10 |
– |
1901 90 |
– інші: |
|
|
|
|
– – екстракт солодовий: |
|
|
|
|
|
1901 90 11 00 |
– – – з вмістом сухого екстракту 90 мас. % або більше |
|
10 |
10 |
– |
1901 90 19 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1901 90 91 00 |
– – – без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас. % молочних жирів, менш як 5 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор) чи ізоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю, крім харчових продуктів у вигляді порошку із сировини товарних позицій 0401 – 0404 |
|
10 |
10 |
– |
1901 90 99 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
1902 |
Вироби з макаронного тіста варені або неварені, начинені (м”ясом чи іншими продуктами) або неначинені, або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до вживання: |
|
|
|
|
– вироби з макаронного тіста, начинені, неварені або не приготовлені іншим способом: |
|
|
|
|
|
1902 11 00 00 |
– – з вмістом яєць |
|
20 |
20 |
– |
1902 19 |
– – інші: |
|
|
|
|
1902 19 10 00 |
– – – без вмісту борошна або крупки з м”якої пшениці |
|
15 |
15 |
– |
1902 19 90 00 |
– – – інші |
|
15 |
15 |
– |
1902 20 |
– вироби з макаронного тіста, начинені, варені або неварені, або приготовлені іншим способом: |
|
|
|
|
1902 20 10 00 |
– – з вмістом понад 20 мас. % риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних |
|
20 |
20 |
– |
1902 20 30 00 |
– – з вмістом понад 20 мас. % ковбас і аналогічних продуктів із м”яса та м”ясних субпродуктів усіх видів, включаючи жири будь-якого виду або походження |
|
20 |
20 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1902 20 91 00 |
– – – варені |
|
20 |
20 |
– |
1902 20 99 00 |
– – – інші |
|
20 |
20 |
– |
1902 30 |
– інші вироби з макаронного тіста: |
|
|
|
|
1902 30 10 00 |
– – висушені |
|
10 |
10 |
– |
1902 30 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
1902 40 |
– кускус: |
|
|
|
|
1902 40 10 00 |
– – неприготовлений |
|
20 |
20 |
– |
1902 40 90 00 |
– – інший |
|
20 |
20 |
– |
1903 00 00 00 |
Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок, горошин і в інших аналогічних формах |
|
20 |
20 |
|
1904 |
Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул чи оброблені іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені: |
|
|
|
|
1904 10 |
– готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур або зернових продуктів: |
|
|
|
|
1904 10 10 00 |
– – виготовлені з кукурудзи |
|
10 |
10 |
– |
1904 10 30 00 |
– – виготовлені з рису |
|
10 |
10 |
– |
1904 10 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
1904 20 |
– готові харчові продукти, виготовлені з несмажених зернових пластівців або із сумішей несмажених зернових пластівців із смаженими зерновими пластівцями чи з обробленими шляхом здуття зернами зернових культур: |
|
|
|
|
1904 20 10 00 |
– – вироби типу мюслі (Musli) на основі несмажених пластівців із зерна зернових культур |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1904 20 91 00 |
– – – виготовлені з кукурудзи |
|
10 |
10 |
– |
1904 20 95 00 |
– – – виготовлені з рису |
|
10 |
10 |
– |
1904 20 99 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
1904 30 00 00 |
– пшениця Bulgur |
|
10 |
10 |
– |
1904 90 |
– інші: |
|
|
|
|
1904 90 10 00 |
– – рис |
|
10 |
10 |
– |
1904 90 80 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
1905 |
Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти: |
|
|
|
|
1905 10 00 00 |
– хрусткі хлібці |
|
10 |
10 |
– |
1905 20 |
– пряники: |
|
|
|
|
1905 20 10 00 |
– – з вмістом менш як 30 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) |
|
10 |
10 |
– |
1905 20 30 00 |
– – з вмістом 30 мас. % або більше, але менш як 50 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) |
|
10 |
10 |
– |
1905 20 90 00 |
– – з вмістом 50 мас. % або більше цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) |
|
10 |
10 |
– |
– печиво солодке сухе; вафлі та вафельні облатки: |
|
|
|
|
|
1905 31 |
– – печиво солодке сухе: |
|
|
|
|
– – – повністю або частково покрите шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао: |
|
|
|
|
|
1905 31 11 00 |
– – – – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г |
|
10 |
10 |
– |
1905 31 19 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
1905 31 30 00 |
– – – – з вмістом 8 мас. % або більше молочних жирів |
|
10 |
10 |
– |
– – – – інші: |
|
|
|
|
|
1905 31 91 00 |
– – – – – печиво сухе з начинкою у вигляді сандвічів |
|
10 |
10 |
– |
1905 31 99 00 |
– – – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
1905 32 |
– – вафлі та вафельні облатки: |
|
|
|
|
1905 32 05 00 |
– – – з вмістом води понад 10 мас. % |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
– – – – повністю або частково покриті шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао: |
|
|
|
|
|
1905 32 11 00 |
– – – – – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г |
|
10 |
10 |
– |
1905 32 19 00 |
– – – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – – – інші: |
|
|
|
|
|
1905 32 91 00 |
– – – – – підсолені, з начинкою або без неї |
|
10 |
10 |
– |
1905 32 99 00 |
– – – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
1905 40 |
– сухарі, грінки та аналогічні смажені вироби: |
|
|
|
|
1905 40 10 00 |
– – сухарі |
|
12 |
12 |
– |
1905 40 90 00 |
– – інші |
|
12 |
12 |
– |
1905 90 |
– інші: |
|
|
|
|
1905 90 10 00 |
– – прісний хліб (маца) |
|
10 |
10 |
– |
1905 90 20 00 |
– – вафельні пластини, порожні капсули для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір і аналогічні продукти |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1905 90 30 00 |
– – – хлібобулочні вироби без додання меду, яєць, сиру або плодів, з вмістом у сухому стані не більш як 5 мас. % цукру і не більш як 5 мас. % жиру |
|
10 |
10 |
– |
1905 90 45 00 |
– – – печиво сухе |
|
10 |
10 |
– |
1905 90 55 00 |
– – – продукти екструдовані або експадовані, пряні або підсолені |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
1905 90 60 00 |
– – – – з доданням підсолоджувальних речовин |
|
10 |
10 |
– |
1905 90 90 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |