Головна Група 21. Різні харчові продукти

    Група 21. Різні харчові продукти

    Група 21
    Різні харчові продукти

    Примітки:

    1. Ця група не включає:

    (a) овочеві суміші товарної позиції 0712;

    (b) смажені замінники натуральної кави з вмістом кави в будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);

    (c) ароматизований чай (товарна позиція 0902);

    (d) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904 – 0910;

    (e) готові харчові продукти, крім продуктів товарної позиції 2103 або 2104, з вмістом понад 20 мас. % сосисок, ковбаси, м”яса, субпродуктів, крові, риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);

    (f) дріжджі, використовувані як лікарські засоби, або інші продукти товарної позиції 3003 або 3004; або

    (g) ферментні препарати товарної позиції 3507.

    1. Екстракти смажених замінників натуральної кави, зазначені в примітці 1(b), включаються до товарної позиції 2101.
    2. У товарній позиції 2104 термін “гомогенізовані складені харчові продукти” означає продукти, що складаються з тонко подрібненої суміші двох або більше основних компонентів, таких як м”ясо, риба, овочі, плоди або горіхи, розфасованої для роздрібної торгівлі як дитяче або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. У цьому разі не беруться до уваги різні інгредієнти, які додано до суміші в невеликій кількості як приправу, консервант чи з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості окремі шматочки основних компонентів, які можна бачити неозброєним оком.

    Додаткові примітки:

    1. У товарних підкатегоріях 2106 10 20 00 і 2106 90 92 00 термін “крохмаль” означає також продукти розщеплення крохмалю.
    2. У товарній підкатегорії 2106 90 20 00 термін “складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв” означає складені продукти з концентрацією спирту понад 0,5 об. %.
    3. У товарній підкатегорії 2106 90 30 00 термін “ізоглюкоза” означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом у сухому стані не менш як 10 мас. % фруктози.

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    2101

    Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю; смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та їх концентрати:

     

     

     

     

    – екстракти, есенції та концентрати кави і готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави:

     

     

     

     

    2101 11 00

    – – екстракти, есенції та концентрати:

     

     

     

     

    2101 11 00 10

    – – – – розчинна кава в первинній упаковці масою нетто понад 10 кг

     

    5

    5

    2101 11 00 90

    – – – – інші

     

    10

    10

    2101 12

    – – готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави:

     

     

     

     

    2101 12 92 00

    – – – готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів кави

     

    10

    10

    2101 12 98 00

    – – – інші

     

    10

    10

    2101 20

    – екстракти, есенції та концентрати чаю чи мате, або парагвайського чаю, і готові продукти на їх основі або на основі чаю чи мате, або парагвайського чаю:

     

     

     

     

    2101 20 20 00

    – – екстракти, есенції або концентрати

     

    10

    10

    – – готові продукти:

     

     

     

     

    2101 20 92 00

    – – – на основі екстрактів, есенцій або концентратів чаю чи мате, або парагвайського чаю

     

    10

    10

    2101 20 98 00

    – – – інші

     

    10

    10

    2101 30

    – смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та їх концентрати:

     

     

     

     

    – – смажений цикорій та інші смажені замінники кави:

     

     

     

     

    2101 30 11 00

    – – – смажений цикорій

     

    10

    10

    2101 30 19 00

    – – – інші

     

    10

    10

    – – екстракти, есенції та концентрати смаженого цикорію та інших смажених замінників кави:

     

     

     

     

    2101 30 91 00

    – – – смаженого цикорію

     

    10

    10

    2101 30 99 00

    – – – інші

     

    10

    10

    2102

    Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки:

     

     

     

     

    2102 10

    – дріжджі активні:

     

     

     

     

    2102 10 10 00

    – – дріжджі культурні

     

    15

    15

    – – дріжджі пекарські:

     

     

     

     

    2102 10 31 00

    – – – сухі

     

    20

    20

    2102 10 39 00

    – – – інші

     

    20

    20

    2102 10 90 00

    – – інші

     

    15

    15

    2102 20

    – дріжджі неактивні; інші мертві одноклітинні мікроорганізми:

     

     

     

     

    – – дріжджі неактивні:

     

     

     

     

    2102 20 11 00

    – – – у вигляді таблеток, кубиків чи аналогічних форм або в первинних упаковках масою нетто не більш як 1 кг

     

    10

    10

    2102 20 19 00

    – – – інші

     

    10

    10

    2102 20 90 00

    – – інші

     

    10

    10

    2102 30 00 00

    – порошки пекарські готові

     

    10

    10

    2103

    Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця:

     

     

     

     

    2103 10 00 00

    – соус соєвий

     

    15

    15

    2103 20 00 00

    – кетчуп та інші томатні соуси

     

    15

    15

    2103 30

    – порошок гірчиці та готова гірчиця:

     

     

     

     

    2103 30 10 00

    – – порошок гірчиці

     

    15

    15

    2103 30 90 00

    – – готова гірчиця

     

    12

    12

    2103 90

    – інші:

     

     

     

     

    2103 90 10 00

    – – мангове чутні, рідке

     

    10

    10

    2103 90 30 00

    – – настоянки гіркі ароматичні з вмістом 44,2 – 49,2 об. % спирту та 1,5 – 6 мас. % тирличу (генціану), прянощів і різних інгредієнтів з вмістом 4 – 10 % цукру, у посудинах місткістю не більш як 0,5 л

     

    10

    10

    л 100 % спирту

    2103 90 90 00

    – – інші

     

    10

    10

    2104

    Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти:

     

     

     

     

    2104 10 00 00

    – супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування:

     

    10

    10

     

    2104 20 00 00

    – гомогенізовані складені харчові продукти

     

    10

    10

    2105 00

    Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао:

     

     

     

     

    2105 00 10

    – без вмісту молочних жирів або з вмістом менш як 3 мас. % молочних жирів:

     

     

     

     

    2105 00 10 10

    – – фруктове морозиво, виготовлене з сумішей товарної підкатегорії 2106 90 98 60

     

    5

    5

    2105 00 10 90

    – – інше

     

    10

    10

    – з вмістом молочних жирів:

     

     

     

     

    2105 00 91 00

    – – 3 мас. % або більше, але менш як 7 мас. %

     

    10

    10

    2105 00 99 00

    – – 7 мас. % або більше

     

    10

    10

    2106

    Харчові продукти, в іншому місці не зазначені:

     

     

     

     

    2106 10

    – білкові концентрати та текстуровані білкові речовини:

     

     

     

     

    2106 10 20 00

    – – без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас. % молочних жирів, менш як 5 мас. % цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю

     

    4

    4

    2106 10 80 00

    – – інші

     

    4

    4

    2106 90

    – інші:

     

     

     

     

    2106 90 20 00

    – – складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв

     

    10

    10

    л 100 % спирту

    – – сиропи цукрові, ароматизовані або з доданням барвників:

     

     

     

     

    2106 90 30 00

    – – – сироп з ізоглюкози

     

    5

    5

    – – – інші:

     

     

     

     

    2106 90 51 00

    – – – – сироп з лактози

     

    5

    5

    2106 90 55 00

    – – – – сироп з глюкози або з мальтодекстрину

     

    5

    5

    2106 90 59 00

    – – – – інші

     

    10

    10

    – – інші:

     

     

     

     

    2106 90 92 00

    – – – без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас. % молочних жирів, менш як 5 мас. % цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю

     

    8

    8

    2106 90 98

    – – – інші:

     

     

     

     

    2106 90 98 60

    – – – – суміші (основи) для виготовлення фруктового морозива з вмістом концентрованого фруктового соку або безалкогольного напою, з вмістом цукру не більш як 30 мас. % та без вмісту молочних жирів

     

    5

    5

    2106 90 98 91

    – – – – сири плавлені

     

    10

    10

    2106 90 98 90

    – – – – інші

     

    0

    0

    Перегляди: 0