Група 21
Різні харчові продукти
Примітки:
- Ця група не включає:
(a) овочеві суміші товарної позиції 0712;
(b) смажені замінники натуральної кави з вмістом кави в будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);
(c) ароматизований чай (товарна позиція 0902);
(d) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904 – 0910;
(e) готові харчові продукти, крім продуктів товарної позиції 2103 або 2104, з вмістом понад 20 мас. % сосисок, ковбаси, м”яса, субпродуктів, крові, риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);
(f) дріжджі, використовувані як лікарські засоби, або інші продукти товарної позиції 3003 або 3004; або
(g) ферментні препарати товарної позиції 3507.
- Екстракти смажених замінників натуральної кави, зазначені в примітці 1(b), включаються до товарної позиції 2101.
- У товарній позиції 2104 термін “гомогенізовані складені харчові продукти” означає продукти, що складаються з тонко подрібненої суміші двох або більше основних компонентів, таких як м”ясо, риба, овочі, плоди або горіхи, розфасованої для роздрібної торгівлі як дитяче або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. У цьому разі не беруться до уваги різні інгредієнти, які додано до суміші в невеликій кількості як приправу, консервант чи з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості окремі шматочки основних компонентів, які можна бачити неозброєним оком.
Додаткові примітки:
- У товарних підкатегоріях 2106 10 20 00 і 2106 90 92 00 термін “крохмаль” означає також продукти розщеплення крохмалю.
- У товарній підкатегорії 2106 90 20 00 термін “складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв” означає складені продукти з концентрацією спирту понад 0,5 об. %.
- У товарній підкатегорії 2106 90 30 00 термін “ізоглюкоза” означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом у сухому стані не менш як 10 мас. % фруктози.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
2101 |
Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю; смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та їх концентрати: |
|
|
|
|
– екстракти, есенції та концентрати кави і готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави: |
|
|
|
|
|
2101 11 00 |
– – екстракти, есенції та концентрати: |
|
|
|
|
2101 11 00 10 |
– – – – розчинна кава в первинній упаковці масою нетто понад 10 кг |
|
5 |
5 |
– |
2101 11 00 90 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
2101 12 |
– – готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави: |
|
|
|
|
2101 12 92 00 |
– – – готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів кави |
|
10 |
10 |
– |
2101 12 98 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
2101 20 |
– екстракти, есенції та концентрати чаю чи мате, або парагвайського чаю, і готові продукти на їх основі або на основі чаю чи мате, або парагвайського чаю: |
|
|
|
|
2101 20 20 00 |
– – екстракти, есенції або концентрати |
|
10 |
10 |
– |
– – готові продукти: |
|
|
|
|
|
2101 20 92 00 |
– – – на основі екстрактів, есенцій або концентратів чаю чи мате, або парагвайського чаю |
|
10 |
10 |
– |
2101 20 98 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
2101 30 |
– смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та їх концентрати: |
|
|
|
|
– – смажений цикорій та інші смажені замінники кави: |
|
|
|
|
|
2101 30 11 00 |
– – – смажений цикорій |
|
10 |
10 |
– |
2101 30 19 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – екстракти, есенції та концентрати смаженого цикорію та інших смажених замінників кави: |
|
|
|
|
|
2101 30 91 00 |
– – – смаженого цикорію |
|
10 |
10 |
– |
2101 30 99 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
2102 |
Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки: |
|
|
|
|
2102 10 |
– дріжджі активні: |
|
|
|
|
2102 10 10 00 |
– – дріжджі культурні |
|
15 |
15 |
– |
– – дріжджі пекарські: |
|
|
|
|
|
2102 10 31 00 |
– – – сухі |
|
20 |
20 |
– |
2102 10 39 00 |
– – – інші |
|
20 |
20 |
– |
2102 10 90 00 |
– – інші |
|
15 |
15 |
– |
2102 20 |
– дріжджі неактивні; інші мертві одноклітинні мікроорганізми: |
|
|
|
|
– – дріжджі неактивні: |
|
|
|
|
|
2102 20 11 00 |
– – – у вигляді таблеток, кубиків чи аналогічних форм або в первинних упаковках масою нетто не більш як 1 кг |
|
10 |
10 |
– |
2102 20 19 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
2102 20 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
2102 30 00 00 |
– порошки пекарські готові |
|
10 |
10 |
– |
2103 |
Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця: |
|
|
|
|
2103 10 00 00 |
– соус соєвий |
|
15 |
15 |
– |
2103 20 00 00 |
– кетчуп та інші томатні соуси |
|
15 |
15 |
– |
2103 30 |
– порошок гірчиці та готова гірчиця: |
|
|
|
|
2103 30 10 00 |
– – порошок гірчиці |
|
15 |
15 |
– |
2103 30 90 00 |
– – готова гірчиця |
|
12 |
12 |
– |
2103 90 |
– інші: |
|
|
|
|
2103 90 10 00 |
– – мангове чутні, рідке |
|
10 |
10 |
– |
2103 90 30 00 |
– – настоянки гіркі ароматичні з вмістом 44,2 – 49,2 об. % спирту та 1,5 – 6 мас. % тирличу (генціану), прянощів і різних інгредієнтів з вмістом 4 – 10 % цукру, у посудинах місткістю не більш як 0,5 л |
|
10 |
10 |
л 100 % спирту |
2103 90 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
2104 |
Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти: |
|
|
|
|
2104 10 00 00 |
– супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування: |
|
10 |
10 |
|
2104 20 00 00 |
– гомогенізовані складені харчові продукти |
|
10 |
10 |
– |
2105 00 |
Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао: |
|
|
|
|
2105 00 10 |
– без вмісту молочних жирів або з вмістом менш як 3 мас. % молочних жирів: |
|
|
|
|
2105 00 10 10 |
– – фруктове морозиво, виготовлене з сумішей товарної підкатегорії 2106 90 98 60 |
|
5 |
5 |
– |
2105 00 10 90 |
– – інше |
|
10 |
10 |
– |
– з вмістом молочних жирів: |
|
|
|
|
|
2105 00 91 00 |
– – 3 мас. % або більше, але менш як 7 мас. % |
|
10 |
10 |
– |
2105 00 99 00 |
– – 7 мас. % або більше |
|
10 |
10 |
– |
2106 |
Харчові продукти, в іншому місці не зазначені: |
|
|
|
|
2106 10 |
– білкові концентрати та текстуровані білкові речовини: |
|
|
|
|
2106 10 20 00 |
– – без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас. % молочних жирів, менш як 5 мас. % цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю |
|
4 |
4 |
– |
2106 10 80 00 |
– – інші |
|
4 |
4 |
– |
2106 90 |
– інші: |
|
|
|
|
2106 90 20 00 |
– – складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв |
|
10 |
10 |
л 100 % спирту |
– – сиропи цукрові, ароматизовані або з доданням барвників: |
|
|
|
|
|
2106 90 30 00 |
– – – сироп з ізоглюкози |
|
5 |
5 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
2106 90 51 00 |
– – – – сироп з лактози |
|
5 |
5 |
– |
2106 90 55 00 |
– – – – сироп з глюкози або з мальтодекстрину |
|
5 |
5 |
– |
2106 90 59 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
2106 90 92 00 |
– – – без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас. % молочних жирів, менш як 5 мас. % цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю |
|
8 |
8 |
– |
2106 90 98 |
– – – інші: |
|
|
|
|
2106 90 98 60 |
– – – – суміші (основи) для виготовлення фруктового морозива з вмістом концентрованого фруктового соку або безалкогольного напою, з вмістом цукру не більш як 30 мас. % та без вмісту молочних жирів |
|
5 |
5 |
– |
2106 90 98 91 |
– – – – сири плавлені |
|
10 |
10 |
– |
2106 90 98 90 |
– – – – інші |
|
0 |
0 |
– |