Головна Новини Ринок України Прогнозоване виробництво цукру у сезоні 2020/21 складе 1,2 мільйона тонн

Прогнозоване виробництво цукру у сезоні 2020/21 складе 1,2 мільйона тонн

У Мінекономіки відбулася зустрічза участю фахівців міністерства, профільних асоціацій, виробників цукру та представників торгових мереж з метою обговорення поточної ситуації на ринку цукру.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

Через несприятливі погодні умови в регіонах виробничий сезон переробки цукрових буряків урожаю поточного року розпочався із затримкою, але це не позначиться на об’ємах урожаю. Цього року планують запрацювати 33 цукрових заводи, що на 2 більше ніж минулого року.

Прогнозоване виробництво цукру у поточному сезоні складе 1,2 млн. тонн, що повністю забезпечить потребу внутрішнього ринку за рахунок власного виробництва.

За інформацією Держстату у 2020 році площі посіву цукрових буряків становили 218,9 тис. га – на рівні минулого року. Перехідні залишки цукру на початок 2020/21 МР складають 60-70 тис. тонн на промислових підприємствах та 40-50 тис тонн на підприємствах оптової та роздрібної торгівлі.

З урахуванням прогнозованого виробництва цукру в 1,2 млн. тонн та перехідних залишків – внутрішній ринок України буде забезпечений цукром в повному обсязі.

Перегляди: 1